• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Objavljene kvote za Mundobasket! Kladionice ne vjeruju u Srbiju, sedam timova ispred "orlova"!

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

Pogledajte kako izgledaju kvote pred Svjetsko prvenstvo u košarci.

 Objavljene kvote za Svjetsko prvenstvo u košarci Izvor: Profimedia/-Stefanos Kyriazis/IPA Sport

Svjetsko prvenstvo u košarci počinje za samo 11 dana i uskoro ćemo saznati kako izgledaju svi timovi od 32 koja će nastupiti na Filipinima, Indoneziji i Japanu. Vidjeli smo već da neće biti Džoela Embida, Janisa Adetokunba i Nikole Jokića, možda trenutno i najvećih NBA zvijezda, a nadamo se da u međuvremenu neće biti odustajanja zbog povreda i da to neće uticati na izdanja timova koji su se plasirali na Mundobasket.

Ko je favorit? FIBA svake sedmice rangira timove na osnovu rezultata u kvalifikacijama i u odnosu na to sa kojim igračima dolaze na turnir, dok se to u najvećoj mjeri poklapa i sa prognozama kladionica koje su većinski na strani Sjedinjenih Američkih Država, iako ne dolaze sa "drim timom".

Ako je vjerovati kladionicama, SAD su ubjedljivo najveći favoriti i na njihovu pobjedu na Mundobasketu daje se kvota 1,9. U prevodu, ako biste uložili hiljadu dinara - zaradili biste 1.900 dinara ako bi Amerikanci osvojili zlatnu medalju. Svi ostali timovi se daleko više "isplate", međutim i to je znak da kladionice ne vjeruju da ćemo i na ovom Svjetskom prvenstvu vidjeti iznenađenje kao prije četiri godine u Kini kada su eliminisani već u četvrtfinalu.

Tako je drugi favorit Kanada sa kvotom šest, treće mjesto dijele Australija i Francuska sa kvotom 10, a potom dolaze Slovenija i Španija (kvota 12). Sedmi favorit je Grčka sa kvotom 15, dok tek onda dolazi reprezentacija Srbije čiji se trijumf na SP "plaća" kvotom 17.

U najboljih deset dolaze još Njemačka, gdje sa kvotom 29 kladionice jasno govore da nemaju nikakvo povjerenje u njih, a šta tek reći za Litvaniju, košarkašku silu, koja je tu tek radi reda sa kvotom 41.

Podsjetimo, Mundobasket se igra od 25. avgusta do 10. septembra, a Srbija igra u Manili protiv Portorika, Kine i Južnog Sudana.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC