• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SENZACIJA NA MUNDOBASKETU - oni su hit turnira! Postoje 10 godina i idu na Olimpijske igre!

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

Fantastičnom igrom tokom cijelog turnira Južni Sudan je svoju zemlju predstavio u najljepšem mogućem svjetlu.

 Hit Mundobasketa - Južni Sudan ide na Olimpijske igre Izvor: Kurir/Dado Đilas

Svetsko prvjenstvo u košarci još nije blizu završetka, ali već imamo jednu od najvećih senzacija na Mundobasketu - reprezentacija Južnog Sudana izborila je olimpijsku vizu i naredne godine će igrati u Parizu! Nakon što su u petom kolu, odnosno drugoj rundi druge faze momci iz Južnog Sudana savladali Angolu (101:78) postalo je jasno da su najbolja selekcija sa svog kontinenta na ovom turniru!

I prije početka turnira znalo se da će najbolji afrički tim dobiti karte za Pariz, ali... Vjerovatno niko nije očekivao da će to biti reprezentacija Južnog Sudana koja postoji tek deset godina! Ipak, pobjedama nad Kinom u prvoj, a zatim nad Filipinima i Angolom u drugoj rundi Mundobasketa, reprezentativci Južnog Sudana predstavili su se u velikom stilu na svom prvom Svjetskom prvenstvu.

Ostale afričke selekcije nisu bile sposobne da zabilježe tri pobjede na Svjetskom prvenstvu, a treba istaći da je Južni Sudan bio sasvim pristojan i na mečevima koje je izgubio - protiv Portorika u prvoj rundi izgubio je tek nakon produžetka i čini se da im je falilo samo malo iskustva, dok su protiv Srbije poraženi ubjedljivo, ali to se desilo i ostalim ekipama u prvoj grupnoj fazi.

Od ranije se zna da su učešće na Olimpijskim igrama u Parizu 2024. godine obezbijedili Francuska kao domaćin i Australija kao najbolji učesnik Mundobasketa iz svog dijela svijeta. Oni su "nadigrali" drugog predstavnika Okeanije - ekipu Novog Zelanda - samim prolaskom u drugu fazu. Do kraja takmičenja biće podijeljeno još pet karata - po dvije za američke i evropske selekcije, kao i jedna za najbolji tim iz Azije.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC