• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Teško mi je sa Nikolom..." NBA as priznao da se muči protiv Evropljana: Nije kao u Americi! (VIDEO)

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Centar reprezentacije Sjedinjenih Američkih Država Džeren Džekson junior istakao je da mu je bilo jako teško u duelima sa Nikolom Vučevićem i Jonasom Valančijunasom u dosadašnjem dijelu šampionata. /Od izvještača MONDA sa Mundobasketa, Nikole Lalovića/

  Džeren Džekson junior o nastupu SAD na Mundobasketu 2023 Izvor: MONDO/Nikola Lalović

Selekcija Amerike upisala je poraz na ovom Svjetskom prvenstvu, ali su to shvatili kao lekciju! Sjajni centar Džeren Džekson junior je otkrio da je već sada raspoloženje u ekipi mnogo bolje nego nakon poraza od Litvanaca u posljednjem kolu grupne faze. 

"Raspoloženje danas je bolje nego što je bilo juče. Prespavali smo, znamo u kakvoj smo poziciji. Potrebno je da pobijedimo tri utakmice do kraja i osvojimo zlato. Moraš da imaš takav mentalitet. Izvukli smo lekcije iz svih mečeva do sada, ne samo juče. Vidjeli smo greške koje pravimo i na utakmicama koje pobjeđujemo. Gledali smo video, zbili redove i nastavljamo dalje", rekao je Džeren Džekson. 

Nije blistala Amerika ni u meču sa Crnom Gorom, a Džekson je imao paklen posao. Prvo protiv Nikole Vučevića i Bojana Dubljevića, a onda sa Jonasom Valančijunasom i Donatasom Montejunasom. 

"Nezgodno je igrati na mojoj poziciji. Često za direktne protivnike imam Ol-star igrače, tu mislim na Jonasa Valančunasa i Nikolu Vučevića. To su uvijek dobri mečevi", iskren je bio visoki igrač Memfisa. 

Pogledajte

02:25
Džeren Džekson
Izvor: MONDO/Nikola Lalović
Izvor: MONDO/Nikola Lalović

Muče se NBA zvijezde sa promjenama pravila i Džekson priznaje da sa FIBA košarkom ipak ima problema.

"Morate konstantno da budete skoncetrisani. Za razliku od Amerike, ovdje imate manje ličnih grešaka, na šta treba da obratite pažnju. Kraće traje utakmica, u odbrani su drugačiji kriterijumi, u nekim trenucima može da se igra čvršće u drugim ne. Uvijek treba biti na oprezu", dodao je on. 

Sada su naučili lekciju i spremni su da zaigraju na najvišem nivou u mečevima kada je najbitnije. Počeće od Italije. 

"Lekcija je naučena. Igraćemo opet, moramo da budemo spremni. Eliminaciona utakmica, slično kao američki fudbal na koledžu. Da imamo agresivnost i glad s početka prirpema, to moramo da povratimo."

Na kraju se osvrnuo i na ogromne saobraćajne gužve u Manili kao i kulturološki šok koji ovdje Amerikanci dožive.

"Nemamo problema sa saobraćajem ovdje, imamo policijsku pratnju. Imamo sve što nam je potrebno: dobrog kuvara, dobre sobe, naše ljude uz nas... Jedini problem je vremenska razlika, pa ne možemo da se čujemo sa ljudima kod kuće. Ali uživam u Manili, imam šansu da naučim nešto o novoj kulturi i nepoznatoj zemlji", završio je centar reprezentacije SAD. 

Pročitajte i ovo:

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC