• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"A SMIJALI STE SE ŽELJKU ZA AVRAMOVIĆA!" Edin Avdić: Ovo što Aleksa radi je nevjerovatno!

Autor Dragan Šutvić

Sportski komentator Edin Avdić u podkastu "Šesta lična" istakao značaj Željka Obradovića za napredak u igri Alekse Avramovića, jednog od najvažnijih igrača Srbije na Mundobasketu.

 podkast šesta lična aleksa avramović  Izvor: MN Press/MONDO/Šesta Lična

Košarkaška reprezentacija Srbije danas od 14.40 igra u finalu Mundobasketa protiv Njemačke, a kao i u susretima sa Litvanijom i Kanadom najvažnija će biti odbrana, odnosno transformacija iz odbrane u napad. O tome je uoči utakmice govorio selektor Svetislav Pešić, a naglasili su i autori podkasta "Šesta lična" Edin Avdić i Miloš Jovanović koji su u analizi pobjede nad Kanadom istakli nekoliko ključnih sekvenci.

Posebne pohvale zaslužili su Ognjen Dobrić, Vanja Marinković i Aleksa Avramović, naročito za odbranu na najboljem kanadskom košarkašu Šaju Gildžs-Aleksanderu, koji je vjerovatno te noći sanjao kako ga srpski igrači "potkradaju". Pronašli su pravu taktiku,  možda najviše od svih Aleksa Avramović koji je "dva dana gledao njegove poteze".

"Aleksa Avramović je opet imao ono svoje nevjerovatno... I dan-danas ima i te minute da se zanese, ali ga brzo zamijeni Željko i ne daju mu treneri da uđe u minus fazu kada donosi prebrze odluke, šutira, traži poene na nekoj nervnoj bazi što donosi do minusa. Ova njegova uloga je fantastična", kazao je Edin Avdić u podkastu "Šesta lična" i podsjetio da je za dve godine u Partizanu sjajni Čačanin napredovao.

"Mnogi su se smijali kada je Željko Obradović najavljivao da će Aleksa biti evroligaški igrač, da će igrati na visokom nivou i to na poziciji organizatora igre, iako je veći dio karijere bio bek-šuter, ali ko se zadnji smije - najslađe se smije. Željko Obradović je od njega napravio jednog vrhunskog igrača promjene ritma koji učinkom na defanzivnoj strani i serijom poena šutem ili prodorom, postao je više nego ozbiljan igrač. Sad je u najboljim godinama i njegov doprinos na reprezentativnom nivou je bitan. Sjetimo se da je i protiv Austrije imao onu trojku za pobjedu kod Saleta Đorđevića", zaključio je Edin.

Pogledajte i kompletnu epizodu podkasta "Šesta lična" uoči finala Svjetskog prvenstva, gde su se Edin Avdić i Miloš Jovanović dodatkli i ključnih faktora pred najvažniju utakmicu ove generacije.

Pogledajte

48:53
Šesta Lična – MB09
Izvor: MONDO
Izvor: MONDO

BONUS VIDEO:

Pogledajte

02:11
Aleksa Avramović
Izvor: MONDO
Izvor: MONDO

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC