• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Aleksa je dva dana gledao snimke, a tek Dobrić! Bogdan se oglasio: Nema slavlja, ima mjesta za još trofeja!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Bogdan Bogdanović nije skidao osmijeh sa lica poslije velike pobjede Srbije u polufinalu Svjetskog prvenstva.

 Bogdan Bogdanović o plasmanu Srbije u finale Mundobasketa 2023 Izvor: Kurir/Dado Đilas

Bogdan Bogdanović pokazao je zašto je kapiten Srbije! Lider ovog tima, uzimao je loptu u ruke kada je bilo najpotrebnije, pogađao kada se lomilo i ima ogromne zasluge za prolaz "orlova" u finale Svjetskog prvenstva! Kanada je razbijena (95:86).

Završio je as Atlante meč sa 23 poena (8/12 iz igre). Bio je nezaustavljiv, poslije utakmice nije mogao da nađe riječi od uzbuđenja. "Ne znam, gotovo, svašta je bilo prije utakmice, izvanredna utakmice. Protiv Litvanije sam mislio da smo odigrali najbolju, ali je ova najbolja. Oni su najbolja ofanzivna ekipa. Svaka čast momcima", počeo je Bogdan razgovor za "Sport klub".

Koliko je bilo teško sa Kanađanima i šta su radili Dobrić i Avramović opisao je kapiten. "Mnogo je fizički bilo zahtjevno, napadali su nas sa svih strana, imali smo specijalnu odbranu na Šeju, svima je dao po 30, ne znam koliko je nama, ali nije 30. Svaka čast svima, posebno Dobriću koji je ušao jako sa njim u duel i nije se umorio, poentirao, davao bitne poene, igrao izvanrednu odbranu. Svaka čast. Aleksa je gledao dva dana snimke kako da krade loptu Šeju. Ukrao mu je na kraju, svaka mu čast."

Za titulu sa Amerikancima ili Nijemcima. "Moramo da odigramo još bolje, to je finale, ne smijemo sada da slavimo, moramo sportski da nastupimo. Euforija postoji sigurno, to ne treba da nas poremeti, da slavimo. Večeras šta god, društvene mreže, porodica, pozivi, sutra oporavak."

Da li u njegovoj vitrini ima još mjesta za pehare. "Ima mjesta za još trofeja. To ide ekipi, mlađi će da nose."

Za kraj je upitan da otpjeva nešto, nije htio, pa se osvrnuo na pjesmu "Freed from desire" koju su svi pjevali. "Mi Partizanovci pjevamo našu, ovi drugi njihovu verziju. Šalimo se. Drago mi je da pobjeđujemo", zaključio je Bogdan.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC