• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

 Svetislav Pešić uživo nakon plasmana Srbije u finale Mundobasketa 2023 livestream
 Svetislav Pešić uživo nakon plasmana Srbije u finale Mundobasketa 2023 livestream

MI SMO OVAKO IGRALI I NA EUROBASKETU! Selektor Pešić poslije razbijanja Kanade digao glas: To se ne dovodi u pitanje!

Možda će vas zanimati

Možda će vas zanimati

Svetislav Pešić je poslije košarkaške perfekcije prikazane u polufinalu Mundobasketa istakao da je njegov tim odigrao sjajno i ujedinjeno.

 Svetislav Pešić uživo nakon plasmana Srbije u finale Mundobasketa 2023 livestream Izvor: FIBA MEdia/Youtube

Srbija je u finalu Svjetskog prvenstva!

"Orlovi" su fantastičnom partijom uspjeli da dođu do pobjede protiv Kanade 95:86 i tako postali prva ekipa koja se kvalifikovala u finale, a poslije meča Svetislav Pešić je govorio o tome koliko je ovaj tim ujedinjen, ali i o tome da je njegov tim jednako kvalitetno igrao i na Eurobasketu prošle godine.

Detalje konferencije potražite klikom na "RAZVOJ DOGAĐAJA".

Možda će vas zanimati

13:38

Konferencija je završena!

Konferencija za medije je završena. 

13:37

O Aleksi i nadimku "pitbul"

"Ne bih to komentarisao, jer ja sam ovde na pres konferenciji da objasnim pobedu našeg tima. Ali dodao bih da odbrana ne počinje do MIlitinova nego od bekova. Pa se onda kao jedan lanac to nastavlja i samo ako jedna karika u tom lancu pukne gotovo je. Najvažnija je uvek odbrana na spoljnim igračima. To igrači znaju. Što je još važnije. Ovi visoki igrači koji posle toga dolaze da igraju idbranu posle daju ogromno poverenje Dobriću, Marinkoviću, Avramoviću... Zato su oni sa velikim samopouzdanjem mogu da igraju odbranu protiv ovakvog igrača kao što je Šaj Gilddžus. Ne bih ja o Aleksi, on to voli da igra, on to želi da igra i to je dao i u odbrani. Treba reči i za Dobrića koi je protiv Litvanije igrao sjajnu odbranu, a sada i napad. 62 odsto šuta iz igre. U polufinalu Svetskog prvenstva!"

13:33

Da li je ujedinio tim?

"Nikad se nije postavljalo pitanje da li sam ja ujedinio tim ili nisam. Ja vas ne mogu da ujedinim, ali to već više nije moj posao. Danas sam negde pročitao kako ste vi napravili atmosferu da smo bili loši na Eurobasketu. Isto smo ovako igrali i Evropsko prvenstvo osim 10 minuta protiv Italije. Ali smo izgubili od jednog velikog tima. Dan danas hoću da kažem da sam u pravu. Mi smo i prošle godine bili ujedinjeni. Najbolji deo srpske košarke su igrači. Tačka", rekao je on. 

13:30

Šta je drugačije u odnosu na pre 20 godina?

"Nakon 20 godina ne mogu ništa da kažem. Ja sam u Manili sa drugom situacijom, novim timom. Za mene je sve novo. Kao što znate nema dve iste utakmice, nema dva ista prvenstva. Drugi tim, druga situacija i jedino će biti isto ako opet igramo sa SAD. Vrlo sam srećan večeras pobedom, ali sam i smiren jer znam da su igrači spremni za bitku u finalu. Ako SAD pobedi. Morate znati da u ovim bitnim utakmicama nekad ne znate koga ćete pobediti. Nemačka je i na Eurobasketu pokazala da su jedan od najbojih timova na svetu."

13:28

Pešić o Joviću

"Nikola je jedan od najtalentovanijih igrača Evrope. On igra u svim selekcijama Srbije, igrao je u kvalifikacijama za ovo Svetsko prvenstvo i kada je igrao u Megi debitovao je za seniore. On je jedan igrač koji se trenutno poboljšava ne samo jer ima 20 godina nego jer ima novi izazov i projekat u Majamiju. Problem je naravno iskustvo. On može da igra mnogo različitih pozicija, ali on mora da igra. Za jednog igrača poput Jovića mladog i talentovanog prvo je bitno da se izbori za respekt drugih saigrača. Ja pokušavam da mu pomognem, ali najbitniji su za njegov napred Jović, Gudurić, Bogdan koji ga spremaju. On je sada dobio respekt svih. Ovo je njegov prvi uspeh ako hoće da bude bitan u timu Srbije u budućnosti."

13:25

Pešić o otkazu Jokića

"Ne znam je li ovo najbolji momenat da se priča o Jokiću, ali će on uvek biti deo tima. On je najbolji igrač na svetu i sjajna osoba. Sada nije vreme da se priča o njemu nego o onima koji su ovde. "

13:24

O pesmi Boriši

"Ja sam se naježio sad... Videli smo pre utakmice kako su navijaći pevali, skandirali... Šta reći. dodatna motivacija za sve nas. Ne znam kad će biti trening, kako ćemo da se organizuje. Mislim da će njemu značiti kao i nama. Da ga vidimo prvi put. Još jednim da pozdravimo Boru i da mu poželimo oporavak"

13:23

Gudurić o Bogdanu

"Gledali smo da kad god moguće pomognemo Bogdanu, da visoki igrači prave dobre blokade. Na kraju je Bogdan dao svoje poene i vodio nas do pobede."

13:22

Gudurić o odbrani Alekse i Dobrića

"Šta reći, šta reći? Ja ovo nisam video u životu! Ovakuv odbranu, ovakvu agresivnost... Samo se nadam da će da spavaju mirno noćas. Jako sam srećan što delim teren sa njima i samo da nastavimo u tom ritmu."

13:21

Gudura o Indijanapolisu!

"Finale 2002. godine? Naravno! Pa zbog toga igram košarku! Za većinu nas je ovo najveći meč u karijeri." 

13:20

Pitao za Jokića!

Pitao je novinar "Atletika" kako je tim reagovao na otkaz Nikole Jokića. Selektor Pešić je rekao: "Odgovoriću vam na to na kraju konferencije": 

"Mislim da će Jokić reći, ali nije bitno ko nije tu. Ko god nosi ovaj dres Srbije bori se do kraja. Mi smo ponosni na svoju zemlju, predstavljamo naše porodice, zemlju, narod... Ne mogu da zamislim kako je sada u Srbiji. Nije bitno ko je tu, svako će dati više od 100 odsto", rekao je Gudurić.

13:16

Pešić o meču

"Ponosan sam na igrače, na ovaj tim, na ovu pobedu. Šta je razlog što smo ponovili sjajnu igru protiv Kanade, najboljeg defanzivnog tima? Pa ni mi nismo loši u odbrani. Demonstrirali smo da možemo da igramo odbranu, tranzicioni napad... Meni je jako bitno bilo da im oduzmem poene u tranzicji. Ovo je ključ, Drugo, sjajna 1 na 1 odbrana, protiv Šeja."

13:15

GUdura o Boriši

"Moram da kažem da hoću da posvetim ovu pobedu našem saigraču koji je još u bolnici. Nadam se da će se osećati malo bolje kada zna da ima medalju. Ali nama je bitno ako smo ga malo usrećili"

13:13

Završili Kanađani, tu je selektor!

Došli su selektor Svetislav Pešić i Marko Gudurić!

12:58

A kakav smo meč videli?

Da li je to ikome jasno baš sada? Nestvrni Bogdan, nepogrešivi Milutinov, a o odbrani Dobrića i Avramovića će se izučavati na košarkaškim klinikama! Kapa dole, momci!

12:42

Ali... Prvo Kanađani!

Na konfeenciju za medije prvo dolazi poražena ekipa. Pojaviće se trener Đordi Fernandez i jedan od igrača. 

Izvor: Printscreen/YouTube/FIBA Media

12:35

Sada se čeka selektor!

Selektor Svetislav Pešić i jedan od igrača nacionalnog tima Srbije že se obratiti medijima. 

12:33

Kraj meča!

Srbija je razbila Kanadu! Tim sastavljen od NBA zvezda gubio je ceo meč protiv fantastične Srbije i ni u jednom momentu nije imao šansu da se vrati!

UKRATKO

  • Srbija je u finalu Svetskog prvenstva
  • Kanada na kolenima, bez šanse!
  • Sada se čeka Svetislav Pešić
učitaj još +

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije