• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Skinuo krst i prekrstio se pred Nijemcima! Aleksa Avramović - hrabro srce Srbije!

Autor Mladen Šolak

Aleksa, kapa dole!

 Aleksa Avramović u finalu Mundobasketa Srbija Njemačka najbolji strijelac Izvor: Sportklub/Printscreen

Aleksa Avramović igrao je utakmicu života u finalu Mundobasketa Srbija - Njemačka. U odlučućoj, posljednjoj četvrtini, kada su igrači oba tima bili nervozna do tačke pucanja, nervozni Čačanin je bio doslovno nezaustavljiv i ubacio je 16 poena u završnih 10 minuta, a ukupno čak 21 poen. U posljednjim sekundima, dok su Nijemci slavili veliku pobjedu, Aleksa je skinuo krstić i pomolio se nasred terena. Zaista je ostavio bukvalno sve što je mogao.

Pri ogromnom vođstvu Njemačke, na više od sedam minuta do kraja, pogodio je trojku za nadu Srbije (62:71), potom je vidio rupu u odbrani Nijemaca i utrčao u reket da bi poentirao "sam kao duh", za 64:71. "Upalio" se Aleksa u tim trenucima i niko više nije mogao da ga zaustavi. Pogodio je potom trojku iz ćoška za za 66:73, pa je onda "vezao" još jednu, za 69:73, a onda je iznudio faul pri šutu za tri poena (75:78).

Da nije bilo Avramovića, ne bi Srbija u posljednjem minutu imala šansu da potpuno otvori meč šutem Marka Gudurića iz ćoška za tri poena i ne bi Denis Šruder bio tako nervozan da promaši slobodno bacanje nakon toga...

Sve je dao što je imao naš Aleksa i doslovno je ostavio srce na terenu za Srbiju. Bio je tu i kada je trebalo igrati i nepopularne FIBA "prozore" protiv autsajdera usred sezone, bez ikakve ljutnje je prihvatao i odluke selektora da na velika takmičenja idu drugi, a ne on, a sada je još jednom pokazao da je vojnik Srbije i igrač na koga uvijek naša košarka može da se osloni. I onda kada je najteže!

Aleksa Avramović, hrabro srce Srbije.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC