• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

 Svetislav Pešić nakon poraza u finalu uživo
 Svetislav Pešić nakon poraza u finalu uživo

PEŠIĆ PODVIKNUO POSLIJE SREBRA! Dramatično obraćanje: Mi nemamo ligu, nećemo imati ni medalje

Možda će vas zanimati

Možda će vas zanimati

Selektor Svetislav Pešić je konferenciju za medije poslije osvajanja srebra na Svjetskom prvenstvu na FIlipinima iskoristio da ukaže na sve probleme srpske košarke!

 Svetislav Pešić nakon poraza u finalu uživo Izvor: FIBA MEdia/Youtube

Selektor Svetislav Pešić je u obraćanju medijima nakon osvajanja srebrne medalje na Svjetskom prvenstvu istakao sve probleme srpske košarke! 

Kompletnu pres konfereciju pogledajte u kartici RAZVOJ DOGAĐAJA. 

17:48

Kraj konferencije!

Svetislav Pešić je završio obraćanje medijima!

17:48

Dozovite se - ako to ne uradimo...

"Ljudi koji su zaduženi za košarku u Srbiji moraju nešto da urade inače ćemo biti srećni da se kvalifikujemo za Svetsko prvenstvo. A medalja neće biti. To sam rekao jasno. Mi nemamo ligu! Ne postoji liga u Srbiji, kako mi mislimo košarku da razvijamo bez lige. Pogledajte sad nemačku košarku! Međutim Nemačka ima već 20 godina jedan od najbolje organizovanih sistema takmičenja. Nije ni čudo što ovako igraju, što su napravili toliko igrača, a nije ni čudo što je Španija napravila ovakav rezultat godinama. Ako se u najskorije vreme ne desi nešto, ako mi sada posle ovoga što se desilo ovde na SP ne sednemo i ne prihvatimo istinu da moramod a se spremimo za sledeći olimpijski ciklus. Da se uredi sistem takmičenja,  da se urede odnosi sa klubovima, a toga nema! Ako toga ne bude bilo neće se ovo ponovtii! Nemojte me više vući za jezik!", oštar je bio Pešić!

17:45

Pešić: Ova medalja neće da reši naše probleme!

"Ja svoju funkciju i obavezu i svoj posao, koji je za mene izazov i želja da vratim nešto srpskoj košarci koja me je stvorila.. Ovaj rezultat koji smo napravili je čudesan. Možda nismo ni svesni koliko je to veliki uspeh pre svega za igrače. Vi znate koliko smo mi teško prolazoi kroz oproces. Bilo je tu kritika i opravdanih kritika, i omalovažoavanja i vređanja... Ja lično uopšte ne verujem da će ova medalja popraviti stanje u našoj košarci. To je malo pesimistično, ja bih voleo da ova medalj pokrene da se rešavaju problemi u našoj košarci!"

17:42

Pešić o problemima Bogdanovića, Avramovića, Milutinova...

"Igračima sam rekao da ovde pravimo ono što je naš plan, a to je da odemo sa ovog prvenstva na Olimpijske igre. Ako je moguće da uzmemo medalju, uzeli smo srebrnu. Hajde sada da probamo da napravimo jedan uspeh, da uzmemo zlatnu medalju. Rekao sam im pre utakmice da sam ponosan na njih i biću ponosan i posle ovog meča. Dugo smo na ovom putu, postali smo dobri prijatelji i ja njih sve volim. Jako su posvećeni, a kada si posvećen onda tako nadoknadiš i nešto što ti fali. Mi smo imali neke probleme, da li bismo pobedili ne znam... Ali falila nam je ta rotacija! Milutinov je na svoj rizik igrao, izgubili smo Dobrića jednog od naših najbitnijih igrača na prvenstvu, naš način igre je drugačiji bez njega..."

17:38

Avramović o podršci i bratu!

"Cela Srbija nas je emotivno bodrila. Brat je prišao da me zagrli, putovao je 36 sati do Manile, tata se što bi se reklo i raspao. Znamo koliko smo plasmanom u četvrtfinale učinili ljude srećnim, Onda smo onakvu ekipu Litvaniju pojeli u odbrani! Pa Kanadu, bože sačuvaj kakve oni imaju igrače - onaj Šaj, Baret, Bruks... Klase! Dva najbolja tima su prošla dalje, a najbolji je pobedio. Ne kažem da ih nećemo pobediti ako se sastanemo naredne godien", dodao je bek Srbije. 

17:36

Vidite Ameriku?

"Znamo da je Francuska domaćin OI i to je jedna evropska zemlja manje na turniru. Znali smo da će samo dve evropske selekcije igrati. TO su bila dva cilja, da odemo na OI i da uzmemo medalju. Uspeli smod a ostvarimo oba cilja. Videli ste Ameriku sa koliko Ol Star igrača, nisu uspeli da uzmu medalju. Mislim da ćemo sledeće godine biti bolji nego sada! Mnogo dobrih timova nije otišlo u nokaut fazu", rekao ej Avramović. 

Znamo da je Francuska domaćin OI i to je jedna evropska zemlja manje na turniru. Znali smo da će samo dve evropske selekcije igrati. TO su bila dva cilja, da odemo na OI i da uzmemo medalju. Uspeli smod a ostvarimo oba cilja. Videli ste Ameriku sa koliko Ol Star igrača, nisu uspeli da uzmu medalju.

17:34

Aleksa o srebru!

"Neću da okrivim sudfije, uspeli su da ispune svoj san sudili su finale. Ali Nemačka je igrala jako fizički, mi smo imali svoje šanse, ali smo ih propustili. Ipak u košarci mora uvek neko da izgubi, a za mene ova medalja je zlatna, kako god da se završilo i da smo uzeli bronzu ili zlato", rekao je Aleksa. 

17:32

Svi imali povrede!

"Zaslužili su ovu pobedu, čestitam Nemačkoj! Igrali su 40 minuta jako i sa kontinuitetom, Ako neki tim pobedi sve utakmcie ne možemo da ne kažemo bravo. Za nas je bitno ono što je Aleksa rekao. Za ovakvu utakmicu nam je bila potrebna bolja rotacija. Milutinov nije znao da li će da igra zbog problema sa mišićima posle poslednjeg meča sa Kanđanima. Medicinsi tim je dao sve od sebe, ali imali su samo 48 sati da ga spreme. To je jako teško. Na početku meča smo izgubili jako bitnog igrača Dobrića. Bogdanović se razboleo, nismo znali da li će moći da igra... , tToliko problema u životu nisam video. To je istina i ja to moram da kažem, ali ni jednog momenta neću da kažem da NEmačka ovo nije zaslužula! Ponosan sam na igrače, ko ne bi bio!", rekao je Pešić!

17:29

Stigli Pešić i Avramović!

"Napravili smo veliki uspeh! Glave su nam već uspravne! Već se okrećemo IOlimpijskim igrama i želimo još bolji rezultat tamo. Nemačka igra sjajno, ne samo sada nego i na Eurobasketu. Njihov mentalitet i fizička igra su odlučili meč. Promašili smo šut za izjednačenje. Prošli smo kroz mnoge probleme, znate šta je bilo sa Borišom Simanićem, a znate i šta je bilo sa Ognjenom Dobrićem, a znate koliko nam on znači. Nikola Milutinov je imao problem, kao i svi ostali, ali to nije izgovor. Danas sam tužan, ali sutra ću biti srećan!

17:26

Bogdanove prve reči!

"To je bio cilj, nama je bio cilj samo da se plasiramo na Olimpijske igre, napravili smo još jedan veliki korak. Ovako iz sportske perspektive mi je jako krivo jer nas je delio možda jedan šut od zlatne medalje, ali iskreno oni su bili bolji ceo turnir su pokazali to", rekao je Bogdan Bogdanović novinarima u miks zoni!

17:09

Selektor je tu za 20 minuta!

Selektor Svetislav Pešić i jedan od igrača će se za 20 minuta pojaviti na konferenciji za medije. 

17:01

Suze naših momaka!

Koliko im samo ovo znači... Pogledajte suze naših momaka!

16:57

Trenutno - Kari sa srebrom oko vrata!

Selektor Srbije je upravo kao poslednji u nizu dobio svoju srebrnu medalju! Naši košarkaši slave na terenu, mada pognutih glavas. Ali za to nema potrebe - oni su pravi heroji!

Izvor: Kurir/Dado Đilas

16:50

Aleksa se prekrstio!

Partija karijere sjajnog pleja Srbije! Od 21 poena koliko je dao na ovom finalu postigao je 16 u poslednjoj četvrtini, a kada je bilo vreme da izađe - prekrstio se! Pogledajte taj momenat!

16:40

Kad kreće?

Prvobitno je planirano da konferencija za medije počne oko 16:40. Sada je jasno da će, pošto se meč odužio i ona kasniti. Kao poraženi tim Srbija će prva izaći pred medije

16:39

Srbijo, raduj se!

Imaš srebro sa Svetskog prvenstva! Naši košarkaši su poraženi u dramatičnom finalu Mundobasketa od Nemačke, ali i ovo je ogroman, ogroman uspeh. Sada čekamo da nam selektor Pešić objasni - kako smo ponovo uzeli medalju!

UKRATKO

  • Srbiji srebro
  • Pešić čestitao, onda podviknuo!
  • Nemamo ligu, nećemo imati ni medalje!
učitaj još +

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije