• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Partizan ubjedljivo savladao CSKA i osvojio rođendanski turnir Igokee m:tel! (FOTO)

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

Crno-bijeli osvojili su turnir povodom 50 godina postojanja Igokee m:tel!

 partizan, ceremonija, turnir, Banjaluka Izvor: Mondo/Slaven Petković

Košarkaši Partizana i CSKA odigrali su finale rođendanskog turnira Igokee u Banjaluci, a crno-bijeli ubjedljivo su slavili rezultatom 74:54.

Duel sa nekadašnjim rivalom iz Evrolige bio je najozbiljniji ispit u dosadašnjem toku priprema za ekipu Željka Obradovića koja je prethodno savladala Hapoel Jerusalim i Turk Telekom.

Prva četvrtina spektakla na otvorenom protekla je u egalu, a onda je Partizan stigao do prednosti16:12 nakon polaganja Jaramaza.

Uspjeli su Rusi poslije tajm auta Rajkovića da zaustave ovaj nalet i trojkom Trimbla CSKA je poveo 17:16.Uzvratio je Partizan mini-serijom 4:0, ali je nakon prvih deset minuta imao ipak samo poen prednosti - 20:19.

Seriju crno-bijelih na startu drugog perioda prekinuo je iskusni Nikita Kurbanov lijepim zakucavanjem za 25:21.

Tri i po minute prije kraja prvog poluvremena poenima Kaminskog Partizan se "odlijepio" na deset razlike, međutim, Ver ke na drugoj strani prvo brzim polaganjem, a potom sa tri slobodna bacanja prepolovio zaostatak ruske ekipe.

Partizan je nakon dvije odlične blokade Smailagića promašio dve trojke, ali je do kraja prvog poluvremena ipak poveća na 33:26.

Nisu crno-bijeli dobro počeli u nastavku, CSKA je polako topio njihovu prednost i stigao do 40:39, ali nije iskoristio napad u kojem je mogao da dođe i do preokreta, pa je Partizan kaznio to povećavši prednost na 44:39.

Smailagić je pogodio trojku, a potom Kaminski "dva plus jedan" za 52:42 pred posljednjih 60 sekundi treće četvrtine. Novi centar Partizana pogodio je trojku, a njegova ekipa završila je četvrtinu sa prednošću 55:43.

Uspio je CSKA trojkom Vera da smanji na "samo" devet razlike, međutim, Partizan je uzvraćao i nakon poena Anđušića stigao na 64:52 i natjerao Rajkovića na tajm aut.

Uslijedio je period igre sa mnogo grešaka na obje strane a onda je Pi Džej Doužr digao publiku na noge zakucavanjem nakon ukradene lopte. Njegovim poenima Partizan je otišao na maksimalnih 15 razlike, a onda je pogodioi trojku za 71:53.

Sekund prije kraja konačnih 74:54 postavio je trojkom Trifunović. Partizan je tako ubjedljivim trijumfom osvojio košarkaški turnir u Banjaluci.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC