• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Svi čekaju bombu u Evroligi, a na aerodrom stigao on: Razbio Amerikance, pa došao po titulu prvaka Evrope

Veliki posao finaliste Evrolige iz prošle sezone. Evo kako se sklapa tim u Pireju.

 Ignas Brazdejkis potpisao za Olimpijakos Izvor: Twitter/Olympiacos_BC

Litvanski košarkaš Ignas Brazdejkis potpisao je za Olimpijakos nakon sjajnog nastupa na Mundobasketu. Iako je njegova reprezentacija deklasirana u duelu protiv Srbije u četvrtfinalu, Litvanci su imali svoj svijetli trenutak na turniru u meču druge faze, u kojem su pobijedili Sjedinjene Američke Države. Brazdejkis je u tom meču ubacio 11 poena i taj nastup, kao i svoj dobar turnir "naplatio" je dolaskom u Olimpijakos. On je prošle sezone igrao za Žalgiris, koji je u subotu pobijedio Zvezdu u dramatičnom pripremnom meču u Nikoziji.

Uz fotografiju na kojoj se rukuje sa trenerom Jorgosom Barcokasom, Brazdejkis je definitivno stigao u Atinu i postao igrač tamošnjeg velikana. Dok su navijači očekivali da eksplodira bomba i da za Olimpijakos potpiše Kendrik Nan, što se još nije dogodilo,. dolazak momka koji je odrastao u Kanadi i ima tamošnji pasoš sigurno će takođe obradovati navijače. On igra na poziciji krila, rođen je 1999. godine i visok je 201 centimetar.

Nakon što je završio koledž Mičigen 2019. izašao je na NBA draft i bio odabran kao 47. "pik", na koji je pravo polagao Njujork. Član Niksa bio je do 2021, potom je imao kratke epizode u Filadelfiji i Orlando Medžiku, pa se prošle sezone vratio u Evropu i u dresu Žalgirisa ubacio 11,6 poena po meču.

Ovog ljeta on je debitovao za litvansku reprezentaciju nakon što je 2021. vratio tamošnja dokumenta i na Mundobasketu je postizao po 11 poena, čime je bio treći najbolji strijelac tima iza centra Nju Orleansa Jonasa Valančunas (14,8) i plejmejkera Barselone Rokasa Jokubaitisa (12,6).

Izvor: MN PRESS

Olimpijakos je aktuelni vicešampion Evrope, a ekipu je ojačao dolaskom krilnog centra Albe Luka Sikme, povratkom srpskog centra Nikole Milutinova iz CSKA Moskve, kao i dovođenjem plejmejkera Real Madrida Najdžela Vilijamsa-Gosa. Dok je lider ekipe Kostas Slukas prešao u Panatinaikos, ugovore su za razliku od njega produžili krilni košarkaš Šek Mekisik, bek Jorgos Larencakis, krilni centar Kostas Papanikolau i plejmejker Tomas Vokap.

Dvoranu mira i prijateljstva napustili su novi centar Crvene zvezde, Džoel Bolomboj, Saša Vezenkov je otišao u Sakramento Kings, a Tarik Blek je postao slobodan igrač.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC