• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nova NBA "bomba" u Evroligi!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Grčki tim obezbijedio potpis Amerikanca koji treba da bude jedan od najboljih u Evropi.

 Olimpijakos doveo Kendrika Nana iz NBA Izvor: Profimedia

Evroliga je ovog ljeta pravi raj za NBA igrače, a transferi zvijezda i zvjezdica sve su češći. Nakon što je Monako uspio da obezbijedi potpis Kembe Vokera i tako napravi vjerovatno najzvučniji transfer u evropskoj košarci, pravi odgovor stigao je iz Pireja! Olimpijakos je obezbijedio potpis Kendrika Nana (28), prenose mediji iz Grčke!

Američki bek postaće jedno od najvećih pojačanja u klupskoj istoriji i to samo tri godine nakon što je izabran u najbolju ruki petorku NBA lige. Ipak, naredne sezone u najjačoj košarkaškoj ligi nisu bile toliko uspješne za njega, pa se ovog ljeta nekoliko puta "potezala" priča oko selidbe na drugi kraj svijeta. Gotovo čitavog ljeta pominjale su se veze sa Olimpijakosom, koji je konačno uspio da završi transfer iskusnog Amerikanca!

Nan stiže u Pirej nakon što je posljednjih pola godine proveo u Vašington Vizardsima, za koje je odigrao 31 meč. Prosječno je na terenu bio oko 15 minuta, uz 7,5 poena na utakmici. U glavni grad SAD Nan je stigao kao deo paketa koji su Lejkersi dali za Ruija Hačimura, a pre ekipe iz Los Anđelesa Kendrik je dvije sezone igrao za Majami Hit. On je još 2018. godine pokušao da uđe u NBA ligu, ali nije izabran na draftu, pa je morao preko Razvojne lige i dresa Santa Kruz Variorsa da se izbori za ugovor.

Podsjećamo, Olimpijakos nije pravio velike promjene u igračkom kadru ovog ljeta. Najiskusniji igrač tima Kostas Slukas prešao je u omraženog rivala i obukao dres Panatinaikosa, najbolji pojedinac ekipe Saša Vezenkov oprobaće se u NBA gdje će zaigrati za Sakramento, Džoel Bolomboj je stigao u Zvezdu, a Tarik Blek je i dalje bez ugovora. Sa druge strane, klub su pojačali centar Jorgos Tanulis iz Promiteasa, kao i tri iskusna evroligaška igrača - Luk Sikma, Najdžel Vilijams-Gos i Nikola Milutinov.

Čini se da će trener Jorgos Barcokas u narednoj sezoni imati tim barem podjednako snažan kao prošlogodišnji, a sa njim je pravio sjajne rezultate. Pored dva osvojena trofeja u domaćim takmičenjima Olimpijakos je bio prvi u ligaškom dijelu Evrolige, a zatim izgubio titulu porazom od Real Madrida u samom finišu meča.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC