• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Amerikanci šalju najjači drim-tim ikada u Pariz!

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

Lebron Džejms će predvoditi generaciju koja mora da donese zlatnu medalju sa Olimpijskih igara u Parizu 2024.

 Drim-tim SAD za Olimpijske igre u Parizu Izvor: Profimedia

Sjedinjene Američke Države poslale su solidan, ali ne i "ubitačan" tim na Svjetsko prvenstvo u košarci i to se završilo tako što su se ponovo vratili bez medalje oko vrata. S obzirom na to da su se i ostali timovi sve više približili dosad neprikosnovenim Amerikancima, sprema se veliki plan za Olimpijske igre u Parizu gdje će poslati pravi drim-tim, možda i najjači od generacije koja je 1992. godine prva ponijela ovo laskavo ime.

Tako je u susretima sa košarkašima pred početak nove sezone u NBA ligi, upravo odlazak na Olimpijske igre bila jedna od glavnih tema. Novinari su ispitivali najveće zvijezde da li će nastupiti u Parizu, a od većine igrača dobile su potvrdne odgovore i već sada je jasno da će selektor Stiv Ker biti u velikom problemu - kako da izabere 12 najboljih?

Do sada, zainteresovanost za igranje na Svjetskom prvenstvu potvrdili su Stef Kari, Lebron Džejms, Kevin Durent, Džejson Tejtum, Kavaj Lenard, kao i Bem Adebajo, Demar Derozan, Devin Buker, Bredli Bil, Donovan Mičel, Kris Midlton, Džulijus Rendl, Zek Lavin, Aron Gordon, Fred Vanvlit i Bruk Lopez, dok teško da bi iko od igrača koji su već igrali na Mundobasketu - imali nešto protiv da igraju na Olimpijskim igrama u Parizu. To se prije svih odnosi na Entonija Edvardsa, Ostina Rivsa, Paola Bankera, Džejlena Bransona...

Treba dodati i da je Džoel Embid vrlo neodlučan koju reprezentaciju želi da predstavlja. Kamerunac je imao ponudu Francuske za Svetsko prvenstvo u Manili, pa se predomislio, a iako i dalje to "ima na stolu", čini se da je sve bliži odluci da nastupi za SAD. Tu odluku je najavio da će uskoro obrazložiti i vjerovatno zavisi od toga šta je smislio Stiv Ker.

Sve u svemu, čini se da su Amerikanci spremni da pošalju "najbolje od najboljeg" i da Lebron Džejms u 40. godini bude predvodnik starog i novog NBA talasa.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC