• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Makabi ne dolazi u Beograd, pola tima otputovalo na Kipar

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Da bi se sezona u Evroligi nastavila predviđenim tokom mora da se odluči gdje će i kada Makabi iz Tel Aviva biti domaćin.

 Makabi iz Tel Aviva se seli na Kipar Izvor: MN PRESS

Nova sezona Evrolige za Makabi iz Tel Aviva počela je pobjedom nad Partizanom (96:81) na svom terenu, ali zbog napada Hamasa to je vjerovatno jedini susret koji će "Ponos Izraela" u ovom dijelu sezone odigrati na svom terenu. Najkvalitetnije takmičenje evropskih klubova već je donijelo odluku da se meč drugog kola odloži, pa će Olimpija iz Milana i Makabi na teren u nekom drugom terminu. Do tada je potrebno riješiti i veliki problem - gdje će Makabi?

Ostoja Mijailović je ispred košarkaškog kluba Partizan ponuo pomoć Izraelcima - ideja je bila da im crno-bijeli obezbijede smještaj, treninge i halu za utakmice u Beogradu, mada ostaje nepoznanica kako bi Beogradska arena "izdržala" obaveze čak tri tima. Možda bi Makabi iz Tel Aviva mogao da dobije dom u hali "Aleksandar Nikolić" koja je godinama bila dom evroligaških mečeva, ali za sada ne djeluje realno da se Izraelci presele u Beograd.

Kako prenose mediji iz Izraela i specijalizovani košarkaški sajtovi u Evropi - Makabi je svoje strance evakuisao na Kipar, gdje će oni nastaviti da se pripremaju za predstojeće mečeve. Ostatak tima, odnosno domaći igrači u izraelskom timu, dolazi na ovo mediteransko ostrvo u narednim danima, pa će se onda razmišljati o daljim koracima - tek nakon što Makabi sebi kupi malo vremena za odluku.

Nezvanično se može čuti da će Makabi tražiti od Valensije zamjenu domaćinstva za meč trećeg kola, odnosno da u toj rundi gostuje u Španiji. Nakon toga bi narednu utakmicu na domaćem terenu imao zakazanu tek drugog novembra, a do tada bi bila donijeta odluka o mestu na kojem će odigrati sve preostale mečeve u najjačem takmičenju evropskih košarkaških klubova.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC