• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bio MVP, srušio Lebrona i uzeo 185 miliona: Gotova je velika karijera, NBA heroj je rekao zbogom

Veliki Andre Iguodala ide u fotelju - sada će se baviti ulaganjima, a ne košarkom.

 Andre Iguodala završio karijeru Izvor: Profimedia

Gotova je jedna velika karijera! Nekoliko mjeseci prije 40. rođendana Andre Igoudala je riješio da stavi tačku na igranje košarke.

Nekada deveti pik na NBA draftu odigrao je 19 sezona u najjačoj ligi na svijetu, bio je superstar jednog tima, ključni igrač i iks faktor u drugom, da bi na kaju godinama bio veteran koji pomaže sa klupe. Osvojio je četiri NBA titule, a 2015. godine je zbog sjajne igre u okršaju Klivlenda i Golden Stejta u NBA finalu dobio je titulu MVP-a finala.

Jednom je uspio da bude NBA Ol Star, biran je po jednom u prvu i drugu defanzivnu petorku lige, kao i u najbolju petorku rukija. Prosječno je u karijeri bilježio 11,3 poena, 4,9 skokova i 4,2 asistencije. Počeo je 2004. u Filadelfiji gdje je na kraju postao glavni igrač prije nego što je 2012. prešao u Denver. Tu se zadržao samo godinu dana, a pravi potez je bio odlazak u Golden Stejt gdje je ostao praktično do kraja karijere sa jednim kratkim izletom u Majami. Već se u posljednje dvije sezone vidjelo da mu ponestaje snage pa je bio samo podrška sa klupe. U sezoni 2021/22 odigrao je 31, prošle sezone samo osam utakmica.

U penziji će itekako imati šta da radi jer je već osnovao finansijski fond "Mozaik" koji vrijedi 200.000.000 dolara i planira da taj kapital ulaže u startape sa nekoliko dugogodišnjih poslovnih partnera. Novca mu svakako ne nedostaje s obzirom da je za dvije decenije u NBA samo od ugovora zaradio 185.000.000 dolara. 

Pročitajte i ovo:

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC