• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Čemu zvižduci? Nebojša Čović progovorio o krizi Crvene zvezde, porazu u derbiju, publici i promjeni trenera!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Nebojša Čović prčao je o Crvenoj zvezdi, poblemima, rezultatima, navijačima...

 Nebojsa Covic o Crvenoj zvezdi i publici Izvor: Printscreen/Prva TV

Crvena zvezda Meridianbet je prekinula niz poraza i pobijedila Bajern u Evroligi. Prije toga su se dogodila dva uzastopna poraza od Partizana u elitnom takmičenju i u ABA ligi. Uoči duela sa vječitim rivalom došlo je i do promjene trenera i Janis Sferopulos zamijenio je Duška Ivanovića na klupi.

Šta se sve dešavalo sa timom? O tome je pričao prvi čovjek kluba Nebojša Čović. "Nismo zadovoljni jer smo upali u neku čudnu krizu koja je počela sa Žalgirisom koji smo dobili, a onda smo sami sebe pobijedili. To se nastavilo sa Virtusom koji se nudio, a onda se nastavilo sa Partizanom. Prvi derbi smo imali dva poraza jer smo porazili Partizan, a onda smo i sami sebe pobijedili. A onda smo ušli i u drugi poraz", rekao je Čović na "Prva TV".

Pričao je i o samim utakmicama. "Dobili smo vrlo važnu utakmicu sa Bajernom, to je jako teška utakmica jer u Evroligi nema lakih utakmica. Izgubili smo dvije utakmice sa Partizanom, pa šta? Je l' i dalje sija sunce, pada kiša, vrijeme, sve? To što smo mi navikli da budemo tako ostašćeni, to ne valja."

Zatim se obratio publici, pošto se u jednom momentu utakmice sa Bajernom sa tribina čulo dosta zvižduka na račun Šabaza Nejpira koji se muči. "Znate nama navijači trebaju navijači kada je loše, ne trebaju nam kada pobjeđujemo po 15 razlike, pa super. Kada igramo loše onda nam ne treba zviždanje. Ali što se tiče toga neka i zvižde. Neka svako radi svoj posao, ali ja mislim da im to nije posao da vrijeđaju svoje igrače, svog trenera i klub", zaključio je Čović.

"DA LI JE MORAO DA ODE DUŠKO IVANOVIĆ?"

Izvor: Ricardo Larreina / imago sportfotodienst / Profimedia

Predsjednik KK Crvena zvezda Nebojša Čović gostujući na "TV Prva" pričao je između ostalog i o smjeni trenera Duška Ivanovića i dolasku Janisa Sferopulosa na mjesto šefa struke. On je istakao da je procjena rukovodstva kluba bila da je moralo da dođe do smjene iako je klub vrlo zadovoljan sa skoro godinu dana rada crnogorskog stručnjaka na Malom Kalemegdanu.

"Da li je moramo da dođe do promjene trenera, po našoj procjeni moralo je iako smo vrlo zadovoljni onim što smo zajednički prošli sa Duškom Ivanovićem za koga mislim da je sjajan čovjek i dobar trener, ali naiđu takvi periodi. . Onda smo se izložili pričama po sistemu da li smo mi to trebali. Moj veliki prijatelj, nekadašnji trener Vlade Đurović je napravio kao da je on meni poslodavac, ja sam njih angažovao, znam te karakteristike i zajedno sa ljudima u klubu smo procijenili da to treba da uradimo", naglaso je on, a onda je odgovorio i na pitanje da li će biti nekih dodatnih kadrovskih promena u klubu.

Na konstataciju da je mnoge iznenadilo što je došlo do promjena u klubu rekao je: "Koga je iznenadilo? I mene je iznenadilo kad ste promijenili uvodne špice, a čujem da će i kod vas biti kadrovskih promjena, ali ne miješamo se u to. Možda i vi znate nešto o Zvezdi što ja ne znam", rekao je prvi čovjek KK Crvena zvezda.

Zatim se osvrnuo i na novonastale probleme sa raspodjelom termia za treninge u maloj sali Beogradske arene. Nedavno su se i Crvena zvezda i Partizan oglašavali ovim povodom, a Čović je sada ponovo govorio na tu temu.

"Mi sad imamo dodatni problem, uskoro nećemo imati uslove za normalno održavanje treninga, iako smo se sve dogovorili. Dogovorili smo se da mi koristimo 50 odsto i Partizan 50 odsto veliku salu Arene i to nije sporno. Ali moramo da koristimo i malu salu za treninge, a mi nismo ušli u malu salu. Tu su priče da Partizan ima neki ugovor, ali Partizanu je taj ugovor raskinut 5.5, 2023. godine. Na bazi toga smo cijelo ljeto se dogovarali. Isto smo se 2018. dogovarali ja, Grbović i predsjednik Partizana da oni ulaze, a da mi kad uđemo, uđemo. Oni su sada kao izmislili to kroz prodaju karata, a mi smo to prvi pričali kada smo rekli da za svaku utakmicu uzimamo 100.000 evra za svaku utakmicu."

Zaključio je na kraju da Crvena zvezda mora što prije da uđe u malu salu "Beogradske arene" i da krene da trenira tu.

"Oni nemaju ugovor, raskinut je. Raskinut je ugovor zbog upozorenja o dugovanjima, ali kakav je problem da Crvena zvezda i Partizan dijele "Arenu" kao što su dijelili i "Pionir". Treba obezbijediti normalne uslove Zvezdi po istim cijenama, Gospodin Grbović (direktor "Arene" prim. aut) zna da su Zvezdi htjeli skoro duplu cijenu nego Partizanu. Kad sam ja to saznao i sjeo sa gospodinom Grbovićem to smo otklonili. Zvezda mora da uđe u malu salu Arene", zaključak je Nebojše Čovića

BONUS VIDEO:

Pogledajte

00:17
Arena skandira Teodosiću MVP
Izvor: MONDO/Nemanja Stanojčić
Izvor: MONDO/Nemanja Stanojčić

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC