• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Crnogorski trener o promjenama trenera "vječitih": Da Željko Obradović nije veliko ime, hiljadu puta bi bio otpušten!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Crnogorski trener Zvezdan Mitrović prokomentarisao je dešavanja u srpskim klubovima i status njihovih trenera.

 Crnogorski trener o promjenama trenera "vječitih": Da Željko Obradović nije veliko ime, hiljadu puta bi bio otpušten! Izvor: MN PRESS

Buran početak Evrolige - nekoliko slabijih rezultata srpskih klubova, "vječiti derbi", promjena trenera u Crvenoj zvezdi i naznake da oba tima izlaze iz krize jedna su od glavnih sportskih tema u regionu. O svemu u evropskoj košarci mišljenje ima i crnogorski trener Zvezdan Mitrović koji ove sezone predvodi turski Galatasaraj, sa kojim učestvuje u FIBA Ligi šampiona. Posebno je govorio o odnosu prema trenerima u evropskoj košarci!

Nekadašnji trener Monaka i Asvela ističe da postoje timovi koji slabije krenu u sezonu, a zatim se podignu bez velikih promjena na klupi ili u igračkom kadru. Navodi jedan primjer iz prošlosti, prije nego što počne da detaljiše o situaciji u kojoj se našla Crvena zvezda, odnosno kakvu je Partizan imao prethodne sezone.

”Zvezda je napravila ozbiljnu ekipu. To su sve vrhunski igrači, samo je pitanje da li su kompatibilni jedni sa drugima. Tek je početak sezone. Pogledajte koliko ekipa loše krene pa se podignu. Sjećam se kao juče, kada je Dejan Radonjić vodio Zvezdu, a ovdje došao Makabi. Bilo je pitanje da li će Dejvid Blat uopšte voditi utakmicu. I tada Nelson promaši zicer, Makabi dobije, počne bolje da igra i na kraju osvoji Evroligu. Bezbroj je situacija takvih", rekao je Zvezdan Mitrović. 

Kum Dejana Radonjića stao je u zaštitu Nenada Čanka, ali i svih ostalih kolega - onih koji su otpuštani u Crvenoj zvezdi i Partizanu, a siguran bi da je samo ogromno trenersko ime Željka Obradovića spriječilo promjenu u crno-bijelom taboru na početku prethodne sezone!

”Nervira me mijenjanje trenera. Pa to je cirkus. I Nenad Čanak je došao u Turk telekom, sve je potpuno novo i odmah - miči ga. U Crvenoj zvezdi je već postala tradicija. Klubovi naprave selekciju, pogriješe, ali neka promijene dvojicu igrača. Najlakše je mijenjati trenere. Potrošna smo roba. Pa kakvi su komentari bili za Partizan prošle sezone? Užas! A onda se okrenulo", rekao je Mitrović za MeridianSport i zatim objasnio da bi crno-bijeli mijenjali da je umjesto Željka Obradovića neko drugi bio na klupi: "Hiljadu puta bi bio promijenjen. I šta se desi poslije? Partizan igra najbolju košarku u Evropi. Ubjedljivo najbolju!”

U prilog svojoj teoriji o telrisanju trenera Zvezdan Mitrović navodi primjer Real Madrida, koji je postao šampion Evrope sa debitantom u kojeg su vjerovali. ”Ćus Mateo je potvrda svega što smo pričali. Bio je gotov čovjek, već skinut. I da nije bilo sve ono što se desilo sa Partizanom… To je sport. A ti tjeraš čovjeka poslije dva kola.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC