• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Znate da o tome ne volim da pričam! Duško Ivanović hvalio Partizan i svoj tim, pa dobio pitanje koje mu se nije dopalo!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Duško Ivanović pričao je sa novinarima poslije pobjede protiv Partizana.

 Dusko Ivanovic konferencija poslije Partizana Izvor: Ricardo Larreina / imago sportfotodienst / Profimedia

Baskonija je ponovo u dramatičnoj završnici pobijedila Partizan. Poslije trilera u posljednjim sekundama odnijela je pobjedu (84:83). Junak je bio Čima Moneke koji je dao oba slobodna bacanja, a srpski tim nije iskoristio napad za pobjedu pošto je lopta završila u autu umjesto u rukama Frenka Kaminskog.

Trener španske ekipe Duško Ivanović nije krio zadovoljstvo poslije trijumfa. "Čestitam mojim igračima, navijačima, košarkaši su igrali sa mnogo energije i u prvom dijelu smo imali neke probleme u odbrani, popravili smo se u drugom poluvremenu. Imali smo tu i neke izgubljene lopte, ali vjera u pobjedu, to je bilo baš važno. Srećan sam zbog njih, jer su pokazali da mogu da igraju dobro i ovo je način."

Imao je samo riječi hvale na račun crno-bijelih. "Vjerujem da se svi dobro poznaju, igrao sam dosta mečeva protiv Partizana u prošlosti. Oni su talentovan tim, pokazali su to i sada, posebno u napadu. Svaku našu grešku su kaznili lakim poenima. Uprkos greškama imali smo intenzitet i to je bilo baš važno."

Istakao je da je zadovoljan zalaganjem svog tima. "Nisu me iznenadili, zadovoljan sam, jer su svi dali 100 odsto. U Evroligi svako može svakoga da pobijedi, sad smo imali dobar dan, dobar pristup i mentalitet. Strpljenje i vjera, to su dvije najvažnije stvari."

U trećoj četvrtini Partizan je došao do osam poena prednosti, ali nije to zadržao. "Zahvaljujući odbrani smo se vratili, to je put kojim možemo da se vratimo. U napadu svi mogu da pogode i kad je dobar dan, možeš da pobijediš, treba da pobijediš i kada ne ide dobro. Odbrana u tome pomaže."

Baskonija Partizan highlights
Izvor: YouTube/Euroleague

Dočekan je crnogorski stručnjak ovacijama po ulasku u dvoranu, a pred početak meča je povučen dres legendarnog Luisa Skole. "Kada ulazim u dvoranu uvijek je osjećaj poseban, osjećam je kao svoju, navijači su sjajni. Skola je sjajan igrač i sjajna osoba, zaslužio je ovakav omaž."

Upitan je potom i o samopouzdanju svog tima i da li je na poluvremenu trebalo da ima veću prednos od šest razlike (48:42). "Vidjećemo da li je vraćeno u narednoj utakmici. Polako. O rezultatu na poluvremenu nikada ne razmišljam. Mislim samo o tome šta možemo da popravimo, igra se brza košarka u današnje vrijeme, ni 10 poena prednosti ništa ne znači, brzo se to nadoknadi, dovoljan je jedan loš minut. Samo razmišljam o tome šta možemo bolje."

U nekoliko navrata tokom meča je Duško gubio živce zbog soliranja Markusa Hauarda. Izvadio ga je iz igre zbog toga, pa ga je vratio na sedam minuta prije kraja i on je na kraju bio jedan od ključnih igrača iako je loše šutirao (3/10 za dva, 2/10 za tri). "Znate da ne volim da pričam o pojedincima", sa osmijehom je završio Ivanović konferenciju za medije.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC