• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ataman pravio drim-tim - a to još nije ni tim!

Autor Dragan Šutvić

Ozbiljni problemi za Panatinaikos na startu nove sezone.

 panatinaikos analiza  Izvor: Profimedia

Panatinaikos čak tri godine nije uspio da "dohvati" ni TOP8 Evrolige i promjene su bile neophodne. Kontroverzni i bogati vlasnik Dimitris Janokopulos odlučio je da u stilu Florentina Pereza krene "ol in", tako da je odmah angažovao jednog od najboljih trenera u Evropi Ergina Atamana, a zatim je sa njim počeo da uobilčava drim-tim.

Tokom ljeta je stiglo 11 pojačanja, nedavno i 12. i to veoma bombastično, međutim čini se da je projekat koji su osmislili u Atini ni blizu očekivanja. Jedan od razloga je previše novih igrača, ali ne samo to...

Glavna meta Panatinaikosa bio je Nikola Mirotić, koji je odbio Atinjane dok je pregovarao sa Partizanom i na kraju je otišao u Milano, dok je veliki udarac bio i odlazak Jorgosa Papajanisa, zbog koga je i Janokopulos "javno preplakao". A onda se na to nadovezuju neuklopljeni igrači, velika očekivanja i pritisak, kao i povrede!

Prvo je Ataman ostao bez Janisa Papapetrua, koji je neplanski morao na operaciju i neće igrati tri mjeseca što je poremetilo zamisli u Atini, dok ni tu nije kraj nedaćama. Nove informacije iz Atine govore da je hitno operisan i Huančo Ernangomez, igrač koga je od početka sezone možda i najviše kritikovao Ataman. Nije bio ni blizu igara koje su se očekivale u Evroligi, mislilo se da će igrati kao za Španiju na prethodnom Evropskom prvenstvu po FIBA pravilima, da bi sada polomio i prst. Zbog toga će morati da pauzira dva mjeseca.

Dakle, Panatinaikos već mora da misli o kraju januara, pa i februara, u kome će biti bez dvojice važnih igrača, sve uz nadu da će se bar poslednja pridošlica Kendrik Nan uklopiti u Atamanove ideje. Za sada, mnogi od igrača još ne pokazuju ono što su u prethodnim klubovima, prije svih Luka Vildoza za koga se čak priča da je pred otkazom, dok čak ni Matijas Lesor ne igra ni blizu kao što je to bilo u dresu Partizana.

Osim njih, pristigli su još i Kostas Adetokunbo, Dimitrios Moraitis, Dinos Mitoglu, Džerijan Grant, Kajl Gal i Aleksander Balčerovski, dok su od "starog tima" preživjeli još Grigonis, Kalaicakis, Mancukas i nekoliko manje bitnih igrača. Po svemu sudeći, bar po već viđenom u Evroligi, slijedi novi pokušaj da se "zavuče ruka u džep" i pronađe novo rešenje.

Nabrojani košarkaši apsolutno moraju da se bore za fajnal-for Evrolige, međutim trenutno imaju 2-6 u Evroligi i tek treba da vidimo kako će se snaći bez Huanča Ernangomeza.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC