• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Najstariji NBA igrač je opet tu: Uzimao titule sa Vejdom, Šekom i Lebronom, sa 43 godine ga vratili iz penzije

Ne može Majami bez Judonisa Haslima, nikako!

 Judonis Haslem potpredsjednik za košarkaške operacije Izvor: USA TODAY Sports / ddp USA / Profimedia

Ne može Majami Hit bez Judonisa Haslima! Dvije decenije je bio srce tima na terenu i u svlačionici, a sada je ponovo u klubu. Tek što je koji mjesec proveo u penziji nakon što se poslije dvadeset sezona povukao sa terena, odmah mu je nađena nova uloga. On će sa 43 godine ući u upravu kluba i postati potpredsjednik za košarkaške operacije.

Haslim je inače duže od dvije decenije bio simbol Majamija. Rođen je u ovom gradu, završio je univerzitet Florida, a nakon što nije biran na draftu odigrao je jednu sezonu u Francuskoj za Šalon. Nakon toga je uspio da se izbori za mjesto baš u NBA ekipi iz rodnog grada.

Bio je dio šampionskih timova sa Dvejnom Vejdom i Šekilom O'Nil, ali i onog sa velikom trojkom u kojoj su bili Dvejn Vejd, Lebron Džejms i Kris Boš. Njih trojica su se svojevremeno odricali dijela svojih primanja kako bi Haslim ostao u timu. Prethodnih nekoliko sezona jedva da je igrao, ali i uprava i trener Erik Spolstra i sami saigrači su ga molili da ostane. Bio je pravi primjer mladim igračima, a takođe po priznaju svih u klubu "ništa što se desi u Majamiju nije moglo da mu promakne. 

Sa 42 godine je prošle sezone bio najstariji igrač u ligi, a jedini je nedraftovani košarkaš koji je postavio niz rekorda u svom klubu. Ima najviše skokova u istoriji Majamija (5.780), najviše defanzivnih (4.169) i ofanzivnih (1.611) skokova u regularnoj sezoni, kao i najviše ofanzivnih skokova u plejofu.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC