• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nikola ide u NBA već sljedeće godine!? Amerikanci su oduševljeni - neće više igrati za Zvezdu?

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Nikola Topić je prema novim prognozama među najboljih 10 pikova na draftu sljedeće godine.

 Nikola Topić ide u NBA ligu Izvor: MN Press/Vid Ponikvar/Sportida

Nikola Topić (18) nova je mlada zvijezda srpske košarke.

Na Evropskom prvenstvu za juniore sa Srbijom je osvojio zlato, bio MVP šampionata, pa je onda otišao na pozajmicu iz Crvene zvezde u Megu. To se ispostavilo kao odličan potez, što potvrđuju i nova predviđanja u vezi sa njegovim odlaskom u NBA ligu.

Analitičar ESPN-a Džonatan Živoni je poslije fenomenalne partije Topića protiv Zadra (27 poena, 10 asistencija), "prebacio" Nikolu sa 26. na 10. mjesto kada je NBA draft u pitanju. On vjeruje da će srpski plejmejker naredne godine biti među 10 pikova.

"Nastavlja se njegov meteorski rast", napisao je Džonatan.

Jović ove sezone pruža fenomenalne partije u dresu Mege. Protiv Cedevita Olimpije dao je 25 poena, Borcu je "spakovao" 28, FMP-u 21, uz 10 asistencija, pa je u pobjedi protiv Partizana ubacio 14, uz osam asistencija), protiv Budućnosti je dao devet, uz isto toliko asistencija i promašen šut za pobjedu, a onda je Zadru ubacio 27 i imao indeks korisnosti 41 (3/5 za dva, 3/4 za tri, 12/12 penali, 10 asistencija, šest skokova, dvije ukradene lopte).

Iz meča u meč pokazuje da se u potpunosti navikao na ulogu lidera i da mu ne smeta da preuzme odgovornost. Protiv Partizana, evroligaške ekipe, često je išao na prodore, pokazivao da se ne plaši ničega. Protiv Budućnosti je uzeo šut za pobjedu, nije lopta prošla kroz obruč, ali se ne libi da uzme loptu kada se lomi. Uostalom, nije bez razloga bio MVP Evropskog prvenstva, a bio je i na širem spisku seniorske reprezentacije pred Mundobasket. Sada mu se prognozira jako visoko mjesto na NBA draftu, a sezona je tek počela...

On je prošle sezone odigrao sedam mečeva u dresu Crvene zvezde, prije odlaska na pozajmicu u OKK Beograd. Ukoliko naredne sezone zaista ode u najjaču ligu svijeta, to bi značilo da neće ponovo obući crveno-bijeli dres.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC