• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zbog napada na Srbe u Zadru reagovala I ABA liga! Ponoćno saopštenje - Zahtjevamo hitnu istragu i HAPŠENJA!

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

Regionalna liga se oglasila!

 ABA liga o napadu na članove Zvezde i novinare u Zadru Izvor: MN Press/ABA liga

Nakon divljačkog napada u Zadru na članove delegacije Crvene zvezde Meridianbet i novinare iz Beograda, oglasila se i ABA liga. U saopštenju objavljenom poslije ponoći, regionalno takmičenje se pridružilo osudi divljačkog čina, apelovalo da Ministarstvo unutrašnjih poslova Hrvatske uradi sve što može i naglasilo da će regionalno takmičenje zajedno sa klubovima uraditi sve što može da u nedjelju ne bude nijednog incidenta na utakmici u dvorani u Hrvatskoj.

"Poslije šokantnih scena koje su se dogodile u Zadru u subotu uveče i nakon napada na novinare i članove delegacije Crvene zvezde Meridianbet uoči utakmice 7. kola ABA lige između Zadra i Crvene zvezde, ABA liga snažno osuđuje svaki vid nasilja i rasne, se*sualne, vjerske, nacionalne i bilo koje vrste diskriminacije"

"ABA liga se pridružuje apelima KK Zadar i KK Crvena zvezda Meridianbet upućenih Ministarstvu unutrašnjih poslova Hrvatske, sa namjerom da svi detalji ovog napada budu istraženi što je prije moguće i da organizatori i izvršioci ovog incidenta budu uhapšeni i procesuirani u skladu sa zakonom Republike Hrvatske, gdje se napad dogodio".

"Istovremeno, u komunikaciji sa klubovima i drugim bezbjednosnim faktorima, ABA liga j.t.d. uradiće sve da meč 7. kola između Zadra i Crvene zvezde Meridianbet prođe bez ijednog incidenta i da još jednom pokažemo da je ovo bio izolovani slučaj, koji baca senku na sve postulate ABA lige j.t.d. i temelje na kojima je osnovana. Uvereni smo da ćemo zajedno pobediti u ovoj borbi i da će, kao i prije, ABA liga nastaviti da povezuje, a ne da razdvaja ljude", saopštenje je lige.

Duel Zadra i Crvene zvezde Meridianbet zakazan je za nedelju u 17 časova u Dvorani "Krešimir Ćosić". Vijest o napadu objavila je Crvena zvezda Meridianbet, koja je tražila od ABA lige da meč bude odigran pred praznim tribinama, a potom je još jednim saopštenjem optužila regionalnu ligu za ćutanje. U međuvremenu se KK Zadar takođe oglasio porukom da mu je žao zbog napada i da je bačena ljaga na klub i grad.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC