• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Trener Majamija šalje Jovića u razvojnu ligu

Nikola Jović će jedan dio ove sezone provesti kao član razvojnog tima Majamija.

 Nikola Jović ide u razvojnu ligu Izvor: Kurir/Dado Đilas

Srpski košarkaš Nikola Jović osvojio je ovog ljeta srebrnu medalju sa reprezentacijom Srbije na Svjetskom prvenstvu u Manili, a iako su svi mislili da će to značiti i veću šansu u Majamiju - to se još nije desilo. Takve stvari najavljivao je i njegov trener Erik Spolstra, ali takav plan je za sada "na stendbaju" i Jović će morati još malo da se strpi.

Nakon što je ove sezone igrao na samo dvije utakmice - sedam minuta protiv Milvokija i 21 protiv Minesote - odlučeno je da bude vraćen u razvojnu ligu. Nije u pitanju nikakva kazna, nego Erik Spolstra vjeruje da su mu potrebni minuti kako bi se polako vratio na "stara podešavanja", posebno nakon povrede koju je doživio na pripremama. Na taj način, mogao bi da pomogne Majamiju u nastavku sezone koja je tek počela.

"Zaista sam ohrabren zbog Nikolinog razvoja, pogledajte koliko je porastao. A zašto ne igra? Bio je povrijeđen, pa i bolestan sedam dana, pa mu samo treba da izađe na trening. Vidjećemo koji je sljedeći korak najbolji za njega. Vjerovatno neko vrijeme u Sijuksu (razvojni tim Majamija, prim. aut.), da bi se takmičio.To što ne igra nije indikacija o tome šta mislimo da li je napredovao", objasnio je trener.

Podsjetimo. Majami je draftovao Jovića kao 27. pika 2021. godine, a ovo mu je druga sezona u NBA ligi. Prošle sezone je nastupio na 15 utakmica i prosječno je bilježio 5,5 poena, 2,1 skok i 0,7 asistencija.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC