• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Klinac šeta okolo kao da je ovdje sedam godina! Jović dobio novi ugovor u NBA, a superstar ga hvaliI

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Nikola Jović dobio je produžetak ugovora sa Majamijem, a prva zvijezda tima Džimi Batler je oduševljen Srbinom.

 Nikola Jović produžio ugovor sa Majamijem Izvor: MN PRESS

Srpski košarkaš Nikola Jović (20) nastavio je sa sjajnim partijama u dresu Majami Hita, nakon što je sa Svjetskog prvenstva sa reprezentacijom osvojio srebrnu medalju. U Manili prosječno je bilježio 10,1 poen nakon čega je uslijedilo produženje ugovora Jovića u NBA ligi do kraja sezone 2024/25.

Prva zvijezda tima sa Floride Džimi Batler govorio je o sjajnom momku iz Srbije, koji se veoma brzo uklopio u tim Erika Spolstre. "Klinac hoda okolo kao da je ovdje šest ili sedam godina“, poručio je Batler i pohvalio Srbina.

Trener je takođe i u toku Mundobasketa govorio o Joviću i njegovom doprinosu Srbiji. 

"‘Mali’ igra dobro, zabavno je to što smo ovdje u isto vrijeme… On je mnogo radio iza kulisa, niko nije obraćao pažnju u martu, aprilu i maju kada je dva puta dnevno trenirao i totalno promijenio svoje tijelo. Sada je potpuno zdrav. Radio je mnogo, napredovao i pripremio se za bitno ljeto. Prvo je išao na Ljetnu ligu u Sakramentu i Vegasu gdje je igrao jako dobro, a imaće priliku da se bori za mjesto u sastavu i minute u Majamiju“, izjavio je Spolstra.

Mladi Jović odlično se razvija u dresu Majami Hita, čiji je član od 2022. godine, a dokaz tome su čak dva priznanja za igrača utakmice na Mundobasketu, prvo protiv Portorika, a potom i protiv Južnog Sudana.

"Prestigao je sve ostale za sada! Uživam u njegovoj igri, stručni štab uživa, bude se stalno u pola pet ujutro da gledaju njegove utakmice i navijači Majamija ga podržavaju. Uzbudljivo je što fanovi Majami Hita prate Svjetsko prvenstvo. Naravno da prate i naš tim, ali svi prate i Nikolu. Vidjeli smo koliko je radio, sve ovo je zaslužio, to je plod radnih navika i posvećenosti“, rekao je trener kluba sa Floride.

Zarada Nikole Jovića prati uspjeh, pa bi tako trebalo da zaradi 2,3 miliona dolara, a naredne sezone slijedi skok na 2,5 miliona. U slučaju novog produženja ugovora, ta cifra će skočiti na 4,4 miliona.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC