• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Slavni Hrvat oduševljen Jokićem! TImovima treba vremena, Nikola je promijenio košarku!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Srpski centar Nikola Jokić nastupima u NBA ligi promijenio košarku, kaže Hrvat.

 Aco Petrović hvali Nikolu Jokića Izvor: Profimedia

Najbolji srpski košarkaš Nikola Jokić već godinama dominira NBA ligom, koju je u prethodnoj sezoni osvojio sa svojim Denver Nagetsima. U dresu tima iz Kolorada postao je najbolji košarkaš koji igra u SAD, a o tome koliko je promijenio čitavu igru jasno i veoma lijepo mišljenje ima hrvatski stručnjak Aco Petrović.

Brat pokojnog Dražena Petrovića oglasio se na društvenim mrežama i istakao da je način na koji Nikola Jokić igra promijenio košarku, jer je on centar kojem bekovi prave blokove. Protivničke odbrane nemaju pravi način da reaguju na tu, što se često odrazi i na rezultat, odnosno brojke koje upisuje centar iz Sombora. 

"Jokić i Denver Nagetsi su u potpunosti promijenili košarkašku igru. Sa pozicije petice Jokić igra plejmejkera, a niži igrači mu u kontinuitetu postavljaju blokove. Zasad je to nemoguće braniti. Trebaće vremena da drugi klubovi pronađu rješenje za to", napisao je Aco Petrović na Tviteru, gdje je veoma aktivan. Pogledajte tu objavu:

Brojni košarkaški fanatici bili su istog stava, a kada je jedan od njih istakao da je tako igrao Krešimir Ćosić prije 40 godina, Aco je istakao da mu bekovi Cibone - među kojima je i on bio - nisu pravili blokove jer je on Krešo igrao sam. Doduše, uz dužno poštovanje legendarnom Ćosiću, nije to bilo na ovom nivou košarke.

Nikola Jokić je tokom posljednjih nekoliko godina najbolji igrač NBA lige, dvostruki MVP regularnog dijela, MVP finala iz prošle godine i najozbiljniji kandidat za nova priznanja. Trenutno je sa Denverom, iako je Džamal Marej povrijeđen, lider na Zapadu NBA lige.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC