• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kajri Irving podržao Palestinu: Na pres došao sa palestinskom maramom

Jedan od najboljih bekova NBA lige Kajri Irving, saigrač Luke Dončića u Dalasu, otvoreno je na strani Palestine.

 Kajri Irving podržava Palestinu Izvor: Youtube/Grant Afseth/printscreen

Rat u Izraelu traje već više od mjesec dana - toliko je prošlo od kako je Hamas sa teritorije Gaze izvršio napade na teritoriju Izraela, a zatim IDF brutalno odgovorio razornim napadima koji i dalje traju. Čitav svijet posjlednjih nekoliko nedjelja priča o ratu na Bliskom Istoku, a ta dešavanja nisu mogla da promaknu NBA igraču Kajriju Irvingu koji često ističe u prvi plan svoje političke stavove.

Superstar koji je ranije optužen za antisemitizam i mržnju prema Jevrejima sada je javno istupio podrškom ka Palestini. Na konferenciji posle meča pojavio se sa kefijom, karakterističnom šarenom maramom koju Palestinci nose na glavi ili oko vrata. Nije to bio jedini njegov potez, pošto se na slikama može vidjeti i da su mu patike kineskog proizvođača ANTA ispisane porukama o ratu, odnosno o prekidu genocida koji po njegovom mišljenju Izrael sprovodi u Gazi.

Tokom konferencije za medije Kajri Irving nije odgovarao na pitanja o Izraelu, Palestini, Gazi i Hamasu, ali je svojim izborom odjeće i obuće jasno pokazao šta misli o situaciji na Bliskom Istoku. 

Prije godinu dana Bruklin Netsi suspendovali su Kajrija Irvinga zbog toga što je na društvenim mrežama podijelio link ka filmu u kojem se poziva na "buđenje Amerikanaca" i oprez zbog Jevreja koji žive u SAD. Jedan od najboljih plejmejkera na svijetu odbio je da se izvini zbog toga, smatrajući da nije kriv, pa je i novčano kažnjen za postupak. 

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC