• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pobuna u Dalasu, Kajri i Luka protiv Kjubana: Milijarder im naredio da gube, oni rekli ne!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Kajri Irving i Luka Dončić su bili bijesni kada je od gore došla odluka da Dalas tankuje.

 Kajri Irving i Luka Dončić odbili da tankuju Izvor: Profimedia

Poznati NBA novinar Kevin O'Konor otkrio je do sada nepoznate detalje iz sezone Dalas Maveriksa. Kako on kaže tim je imao plan da "tankuje" od marta kako bi dobili što boljeg pika na draftu, ali se to nije desilo jer su se Luka Dončić i Kajri Irving pobunili. 

Kada su u velikom trejdu dobili Kajrija Irvinga očekivalo se da napadnu titulu, ali uprava je smatrala da ostatak tima nije dovoljno dobar prije svega defanzivno i željela je da Luka i Kajri ne igraju do kraja sezone. 

"Dalas je odlučio da "tankuje" i ispadne iz plejin turnira i da dobiju jedan od 10 najboljih pikova na ovogodišnjem draftu. Ovako su čelnici pokušali da spasu svoj tim jer nakon godina grešaka dugoročna budućnost Luke Dončića nikada nije izgledala neizvjesnije. Naravno, Maveriksi žele da zadrže Dončića, ali u timu ništa nije u redu. ESPN javlja da će Luka tražiti na kraju 2024. da ide iz kluba ako se nešto ne promijeni, iako on javno tvrdi da je srećan", rekao je Kevin O'Konor.

On je otkrio da su iz kluba čak javno otkrili da je plan bio da namjerno odmaraju svoje zvijezde i da gube utakmice kako bi dobili što boljeg pika na sljedećem draftu. Ipak, Luka i pogotovo Kajri su bili bijesni kada su to čuli!

"Čak je i Džejson Kid priznao da je odgore došao prijedlog da se "tankuje". Tankovanje je zapravo trebalo da počne ranije. Mavsi su htjeli odmah da "zatvore" Luku i Kajrija, ali se to nije desilo. Moji izvori govore da su u martu treneri Dalasa sjeli sa igračima da osmisle plan za Markifa Morisa i Džavala Mekgija da igraju više. Ali Luka i pogotovo Kajri su bili iznervirani jer tim maše bijelom zastavom i obojica su odbila da preskaču mečeve. Dok nisu krenuli da gube njihove glavni igrači nisu željeli da preskaču utakmice", rekao je on. 

Maveriksi su zbog taktiziranja kažnjeni, a to nije prvi put da namjerno gube utakmice kako bi došli do dobrog pika na draftu. 

"Kjuban je javno priznao da je tankovao u sezoni 2016/17, kažnjen je sa 600.000 dolara, ali tada je dobio Luku i isplatilo se. Ipak sada je Luka doživio da gubi kao nikada u karijeri, čak ni u Evropi. Ali i Luka je kriv, jer mora da popravi odbranu, formu, fizičko stanje i mora da igra požrtvovano kao u Evropi", istakao je O'Konor. 

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC