• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Haos poslije Partizanove utakmice: Provocirate me, šta hoćete da uradim - da li sam sada bolji od Željka?

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Nema slavlja u Cedevita Olimpiji, već samo velike nervoze.

 Simone Pjaniđani ljut na novinare Izvor: YouTube/Cedevita Olimpija TV

Poslije pobjede Cedevita Olimpjie protiv Partizana, dogodila se napeta scena na konferenciji za novinare trenera domaćih, Simonea Pjaniđanija. Iako je ostvario veliki trijumf, Italijan je došao na konferenciju i dalje pod utiskom kritika zbog evropskih poraza svog tima, koji je u Evrokupu uz Šlonsk najneuspješniji ove sezone, jer ima skor 0-7.

Po svemu sudeći, poraz protiv Hamburg Tauersa prije pet dana u Ljubljani, u kojem su gosti u jednom trenutku vodili 74:49, i dalje je ono o čemu svi razmišljaju u Sloveniji, pa i poslije pobjede protiv crno-bijelih.

"Nisam ja ovdje da pobijedim Partizan, već da razvijam igrače, da pratim projekat postavljen od starta i na jedno veče je dobro da su igrači ovo zaslužili, kao i navijači, ali ništa se nije problemima, jer imamo probleme. Opet imamo potpuno novi tim, nikad jednu nedjelju ne odigramo sa istim timom, uvijek imamo probleme, ali sa ovakvim duhom i ovakvim stavom... U novembru smo, a sa svim što se dogodilo sa ovim timom trebalo bi da dođemo do juna, pa da razmišljamo o budućnosti. To je naš cilj. Sad idemo na odmor, pa sutra u London. Lud je raspored. Težak je za Partizan, igrao je u petak, ali za nas je sa našim rosterom veoma teško da igramo za 48 sati u Londonu, protiv tima punog Amerikanaca", rekao je Pjaniđani.

On je, još mirnim tonom, rekao da ga pogađaju kritike na račun njegovih igrača. "Samo ne volim kada neko kaže nešto kako igraju naši igrači, jer ih gledam svakodnevno, a i sa moje strane ne moram da govorim bilo šta, jer sam za 20 godina osvajao trofeje svuda. Prošli put su mi rekli nešto nekorektno kad smo izgubili 25 poena. Partizan nekad gubi 20 razlike, ali to je košarka."

Na pitanje šta je razlog zbog kojeg je razočaran skorom u Evrokupu, da li je to zbog njegove reputacije kao trenera, Pjaniđani je eksplodirao.

"Šta hoćete da uradim? Da postignem tri slobodna bacanja? Igramo bez dva plejmejkera. Šta da radim sa reputacijom? Ona ne može da igra! Ja sam ovdje da budem dio projekta. Provocirate me i pustite me da odgovorim, ne moram svoju reputaciju da pokazujem bilo kome!"

U nastavku razgovora, novinari su ga pitali za promašena slobodna bacanja u Evrokupu i zašto nije probao zonu i u prošloj utakmici u Evrokupu kao protiv Partizana?

"Ne morate da mi govorite šta bi trebalo da radim, znam. Kada gubimo 20 poena... Primili smo tri trojke. Problem je bilo što promašujemo u napadu, a oni krenu u napad velikom brzinom, nemate vremena da igrate zonu, tada možete da pritiskate, da igrate 'čovjeka'... Ako gledate tu prošlu utakmicu, promašili smo sedam polaganja, zakucavanja u kontri, slobodna bacanja. I unervozili smo se. Danas smo znali da nećemo odustati, drugačija je bila utakmica, svaka utakmica je drugačija, tim je drugačiji..."

Pjaniđani je rekao da to što je njegov tim pobijedio sastav Željka Obradovića ne znači da je on bolji trener od njega i insistira da ne budu tako postavljane stvari.

"Sutra smo u Londonu, slijećemo i idemo pravo na trening od dva sata, pa na sastanak od sata. Morate da znate u kakvom su stanju igrači. Osvajao sam trofeje i prije 20 godina, jer prije nego što sam postao glavni trener, bio sam sedam puta šampion sa mladim timom Sijene, pa možda nešto znam. Ali nije da sam bolji trener od Željka ako sam ga pobijedio. On je daleko najbolji, 'Broj jedan' među svima nama, ali izgubio je od Igokee, od nas, to je normalno u sportu. Moj cilj nije bio da budem na 'nuli' u Evrokupu. Igrao sam polufinale sa Jerusalimom, izgubili smo 1-2 od Valensije koja je te godine bila prvak Španije. Ali moram da prihvatim realnost, došao sam ovdje jer sam prihvatio projekat, ali ako se nešto promijenilo - moram da znam! Poštujem vaš posao, ali ne mogu da vodim tim tako što ću da odredim taktiku tako što će mi neko reći. Vi pratite igru, ali i ako znam šta se dešava, ja ne znam da napišem izvještaj kao vi. Ali morate biti ozbiljni. Prema meni nije bitno, ali budite prema igračima", zaključio je Italijan.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC