• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ovaj Lebronov rekord nema ko da obori

Najbolji poenter u istoriji NBA lige pokušaće već do kraja sezone da prebaci brojku od 40.000 poena u najjačoj ligi na svijetu.

 Lebron Džejms broj poena Izvor: Profimedia/JAVIER ROJAS/PI

U pobjedi Los Anđeles Lejkersa nad Jutom (131:99) ponovo se istakao jedan od najboljih NBA igrača svih vremena - Lebron Džejms ubacio je 17 poena i bio među najefikasnijim igračima na meču, ali mnogo je bitniji ukupni broj poena do kojih je došao u karijeri. Nakon ovog meča prebacio je magičnu granicu od 39.000 poena, po čemu je prvi u istoriji.

Djeluje da će taj rekord biti izuzetno teško nadmašiti, pošto najbliži pratioci najefikasnijeg NBA igrača u istoriji dosta dugo broje penzionerske dane. Lebron Džejms je trenutno na 39.012 i znajući u kakvoj je formi neće biti nikakvo izneđanje da stigne do 40.000 prije kraja tekuće sezone. Prate ga Karim Abdul-Džabar sa 38.387, zatim Karl Meloun sa 36.928, pa tek onda Kobi Brajant sa 33.643 i Majkl Džordan sa 32.292!

Od aktivnih košarkaša najbliži je Kevin Durent ( koji zauzima tek 11. poziciju na vječnoj listi strijelaca i predaleko je od Lebrona. Trenutno ima 27.331 poen na svom kontu, što znači da bi do kraja karijere trebalo da postigne gotovo 15.000 kako bi pretekao Džejmsa u kojem još ima i municije i takmičarskog naboja.

Dalje na listi su Džejms Harden, Rasel Vestbruk, Stef Kari, Demar Derozan, Kris Pol... Ali svaki od njih ima jedan problem koji je veći od Lebronovog broja poena. Svi su već u veteranskim godinama i karijere im neće trajati još dugo, pa je sasvim očekivano da rekord Lebrona Džejmsa dugo ostane nedodirljiv za aktivnu i naredne generacije NBA igrača.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC