• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pobijedili Partizan ali njihovoj agoniji nema kraja: Pera Božić produžio mučenje Cedevita Olimpije

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Još jedan poraz Slovenaca u Evrokupu.

 Cedevita Olimpija bez pobjede u Evrokupu Izvor: MN PRESS

Košarkaši Cedevita Olimpije doživjeli su još jedan poraz u Evrokupu, jer su izgubili na gostovanju London Lajonsima, timu koji predvodi srpski trener i bivši kapiten Partizana, Petar Božić. Američki plejmejker Met Morgan, drugi strijelac Evrokupa sa 19,4 poena po meču i bivši igrač Le Mana, ubacio je 24 poena uz pet asistencija, a nekadašnji centar Darušafake Gabrijel Olaseni dodao je 19, za osmi neuspjeh Slovenaca u nizu u drugom po snazi evro-takmičenju.

Nekoliko dana nakon pobjede protiv Partizana u ljubljanskim "Stožicama", Cedevita Olimpija ponovo je pala u Evropi iako je plejmejker Džastin Kobs ubacio 19 poena, slovenački šuter Klemen Prepelič 23, borbeni bek Jaka Blažič ubacio je 15 za 35 minuta na terenu... Ništa od toga nije bilo dovoljno da se prekine niz poslije kojeg je Cedevita Olimpija uz Šlonsk i dalje jedini tim bez pobjede u Evrokupu (0-8).

Trener Ljubljančana, Italijan Simone Pjaniđani bio je vidno potresen i uzrujan nakon pobjede protiv Partizana jer se vidjelo koliko mu (najblaže rečeno) ne prijaju evropski neuspjesi, a rezultat u Londonu otud će biti i nova glavobolja za njega. Cedevita Olimpija će sljedeći meč u ABA ligi igrati već u subotu, protiv Budućnosti u Podgorici, dok će u Evrokupu sljedeće sedmice u Ljubljani dočekati Pariz u srijedu, 29. novembra, od 18.30 časova. I to će biti izuzetno težak meč za predstavnika ABA lige, jer je francuski tim trenutno prvoplasirani u Grupi A, koju čini 10 timova. Pariz ima skor 7-1.

Tim Petra Božića zauzima treće mjesto na tabeli sa skorom 6-2, koji stoji i kraj imena Bešiktaša, koji sa klupe takođe predvodi srpski trener, Dušan Alimpijević. 

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC