• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nikola Jokić "izbacio" Jusufa Nurkića napolje, pa donio veliku pobjedu Denveru!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Kakva noć srpskog asa!

 Denver pobijedio Finiks Nikola Jokic protiv Jusufa Nurkica Kevin Durent usao u Top 10 u istoriji Izvor: USA TODAY Sports / ddp USA / Profimedia

Denver Nagetsi pobijedili u Finiks Sanse 119:111 u "ratničkom" duelu u noći između petka i subote, a srpski as Nikola Jokić ubacio je 21 poen, uz fenomenalnih 16 asistencija. Njegov saigrač Redži Džekson dodao je 20 poena i pomogao mu da zajedno odbiju veliki nalet Sansa, koji su u prvom dijelu gubili 17 poena, a onda su u posljednjoj četvrtini tri puta izjednačili.

Ipak, kada je bilo najvažnije, Nikola Jokić i Majkl Porter Džunior uradili su šta je bilo potrebno i pogurali branioca titule do četvrte pobjede u nizu. Fenomenalan je podatak da je čitava startna petorka Denvera ubacila bar po 15 poena, a da u njoj ponovo nije bio povrijeđeni Džamal Marej. Startnih pet Majkla Melouna bili su Jokić, Džekson, Porter, Kentevijus Kaldvel-Poup i Džastin Holidej.

Na drugoj strani. Kevin Durent ušao je među 10 najboljih strelaca u istoriji NBA lige, sa 30 poena, ali i uz šut iz igre 8-25. U posljednjoj četvrtini promašio je svih pet šuteva iz igre, u noći u kojoj je na "vječnoj listi" prestigao Mozesa Melouna i ako nastavi da postiže po 30 poena po meču, biće mu potrebno još oko 30 mečeva da pretekne i devetoplasiranog Karmela Entonija, a još oko 40 da dostigne i osmog na toj listi, Šakila O'Nila. Ovo je bio koš kojim je ušao u istoriju. Sigurno bi došao ranije da nije bilo teških povreda i nerijetkih odsustava:

Naravno, Jokić je nakon meča čestitao legendi američke i svjetske košarke veliko dostignuće, koje će dodatno učvrstiti njegovo mjesto među najboljima koji su ikad igrali ovaj sport.

Izvor: USA TODAY Sports / ddp USA / Profimedia

U ekipi Finiksa nije bilo Devina Bukera, a najbolji je bio reprezentativac Bosne i Hercegovine Jusuf Nurkić, koji je ubacio 31 poen, ali nije bio tu kada se "lomilo", jer je poslije namjernog prekršaja 45 sekundi prije kraja morao da izađe zbog ličnih grešaka, a Jokić je dobio šansu da pogodi i iskoristio je jedno slobodno bacanje, za vođstvo 115:111 i za Denverov posed. Poslije toga je pogodio i težak šut u gužvi, da "ovjeri" pobjedu 24 sekundi prije kraja.

Izvor: USA TODAY Sports / ddp USA / Profimedia

Bila je ovo Denverova četvrta pobjeda u nizu i uz Mareja, koji se oporavlja od povrede zgloba, za Nagetse ponovo nije igrao ni Eron Gordon, koji ima problem sa petom. Jokić i saigrači tokom vikenda igraju u gostima kod Sakramento Kingsa i tamo odlaze sa skorom 14-6, kojim dijele prvo mjesto Istočne konferencije sa Minesotom, a ispred Oklahome (12-6).

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC