• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nikola Jokić razbio mladog Francuza, pa stao u njegovu odbranu: On će promijeniti košarku!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Nikola Jokić je svjestan da je Viktor Vembanjama trenutno pod "rafalnom paljbom" medija i odlučio je da ga zaštiti.

 Nikola Jokic brani Viktora Vembanjamu Izvor: Twitter/Shapalicious/Screenshot/Youtube/printscreen/San Antonio Spurs

Srpski košarkaš Nikola Jokić odigrao je maestralnu utakmicu prethodne noći i odveo je Denver do ubjedljive pobjede nad San Antonijom (132:119). Postigao je 39 poena, imao 11 skokova i devet asistencija, a posebno je namučio Viktora Vembanjamu, prvog pika i trenutno najtalentovanijeg igrača na svijetu. Jednostavno, razlika između njih dvojice u kilaži je takva da se Jokić uglavnom poigravao sa Vembijem...

Ipak, Jokić je znao da će zbog toga mediji redom kritikovati Viktora Vembanjamu i odlučio je da stane u njegovu zaštitu, tako da je na konferenciji za medije vrlo lijepo govorio o talentovanom Francuzu, pokazavši da vjeruje u njegovu igru i da bi isto tako trebalo da vjeruju i mediji.

"Mislim da ima samo 19 godina. Nije uplašen, ne umara se... Igra čvrsto i želi da bude dobar. Kao što sam rekao, mislim da igra dobro i ništa ne uzima zdravo za gotovo. Pravi greške, što je normalno, ali mislim da mu mediji oko njega ne pomažu. Ali, moraće da se navikne na to, tek mu je 19", kazao je Jokić, a potom je dao smjelu prognozu koja bi za nekoliko godina i te kako mogla da bude citirana.

Nikola Jokić protiv Spursa
Izvor: Youtube/NBA

"On će promijeniti košarku, sto posto. Već je na tom putu, tako da svi treba da se opuste uživaju i dopuste mu da promijeni košarku", poručio je Jokić o košarkašu koji je visok 224 centimetra, koji šutira za tri poena i ima tehniku kao da je u pitanju plejmejker.

U svojoj prvoj sezoni u NBA bilježi prosječno 19 poena, 9,4 skokova i 2,6 asistencija i imao je već nekoliko nezaboravnih partija - kao 38 poena protiv Finiksa - međutim bilo je i mečeva u kojima je bio ispod svakog nivoa, što je i normalno.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC