• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nikoli Joviću promijenjena pozicija u Majamiju! Navijačima se to nimalo nije dopalo!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Košarkaš Majamija dobio minute kao centar, iako to nije njegova pozicija.

 Nikola Jovic igra centra za Majami u NBA ligi Izvor: Profimedia

Srpski košarkaš Nikola Jović dobio je priliku da zaigra za ekipu Majamija u NBA ligi, nakon što je tri meča odigrao za njihov rezervni tim, u Razvojnoj ligi. Trener ekipe sa Floride Erik Spolstra očigledno je bio zadovoljan viđenim, pa je bivši igrač Mege upisao značajnu minutažu u ubjedljivom porazu Majamija od Bruklina (112:97), na meču koji su propustili najbolji pojedinci tima.

Iako ga navijači Crvene zvezde zovu da se vrati u Srbiju i obuče crveno-bijeli dres, Jović je u planovima Majamija - ali, ne onako kako smo to očekivali kada se saznalo da ga vraćaju iz razvojnog tima. Čak su i navijači Majami Hita šokirani odlukom Spolstre da mu namijeni ulogu centra, gdje je "isproban" u "Džej" ligi!

Nikola Jović se trudio da iskoristi čak 16 minuta na terenu, ali je bilo očigledno da nije centar. Postigao je samo jedan poen, imao šest skokova i pet asistencija, a pitanje je da li Erik Spolstra smatra da je ovaj eksperiment bio uspješan. Navijačima Majamija baš se i nije svidio, pošto su na društvenim mrežama predlagali da se "Jović" spusti na neku drugu poziciju i zaigra kao kao krilni centar, krilo ili čak bek.

Pojedini navijači pisali su da Nikola Jović nije centar i pitali se zašto je Spolstra došao na ovu ideju, a svoja razmišljanja dokumentovali su i snimcima na kojima je evidentno da se mladi košarkaš ne snalazi baš najbolje. Ipak, znajući da je iskusni stručnjak prethodnih godina pravio čuda sa Majamijem, možda mu treba ostaviti malo vremena...

Riječi Džimija Batlera, koji je prva zvijezda tima, takođe govore da bi Joviću bolje bilo da igra na nekoj od nižih pozicija. Batler je nedavno putovao na meč Razvojne lige kako bi pratio Jovića, za kojeg je istakao da je njegov nasljednik kada je u pitanju liderska uloga u timu Majamija. Da bi se to desilo, Jović će morati češće da dobija minute na krilu.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC