• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Prolazno vrijeme Partizana i Zvezde u Evroligi! Da li su bolji ili gori nego prošle jeseni? Ovako stoje stvari!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Partizan i Crvena zvezda su od početka sezone uglavnom "ispod crte" za plej-of kada je u pitanju tabela Evrolige, a kako je to izgledalo prošle sezone?

 Učinak Partizana i Crvene zvezde nakon trećine sezone u Evroligi Izvor: MONDO/Stefan Stojanović/ATA IMAGES/Dušan Milenković/MN Press

Ovog utorka počinje još jedno "duplo kolo" Evrolige koje će Partizan odigrati na svom terenu protiv Monaka (utorak, 20.30) i Olimpije iz Milana (četvrtak, 20.30), dok će Crvena zvezda otputovati u Španiju i igrati protiv Valensije (srijeda, 20.30) i Baskonije (petak, 20.30). Poslije 11 odigranih kola, na trećini smo ligaškog dijela takmičenja, a kako stoje srpski klubovi?

Partizan trenutno ima skor od pet pobjeda i šest poraza i nalazi se na diobi 10. mjesta, dok je Crvena zvezda zajedno sa Olimpijom na diobi 15. mjesta sa četiri pobjede i sedam poraza. Na kraju prethodne takmičarske godine Partizan je nekoliko lopti dijelilo od plasmana na Fajnal-for u seriji protiv Reala, a Zvezda je ostala na pobjedu-dvije "kratka" za plasman u plej-of.

Podsjetimo se i kako su počeli prošlu takmičarsku godinu...

PARTIZAN: Bolje nego prošle godine, a tek će da bude!

Partizan je prošle sezone lošije počeo nego sada. Krenulo je porazima od Albe, Baskonije i Olimpije, ali je nakon 0-3 uslijedio pobjednički niz u kome su pali Virtus, Žalgiris i Panatinaikos. Ipak povrede su onda desetkovale tim Željka Obradovića pa su crno-bijeli poraženi od Olimpijakosa, a nakon pobjede nad Makabijem poraženi su od Barselone i Reala.

Bilo je to 4-7 poslije 11 kola, što znač da je bila ostvarena pobjeda manje nego ove sezone. Uz sve to, Partizan je nakon toga izgubio od Crvene zvezde i Asvela, tako da će se poslije duplog kola sigurno nalaziti na boljem mjestu i u boljoj poziciji nego u isto vrijeme prošle godine. Ako crno-bijeli pobijede Monako ili Olimpiju, biće na mnogo boljem mjestu i sa unaprijed izraženijim šansama za konačni uspjeh.

CRVENA ZVEZDA: Opet smjena trenera, da li će opet biti i serija?

Nizala je poraze Zvezda prošle sezone, Vlada Jovanović dobio je otkaz na skoru 1-6 i dolaskom Duška Ivanovića dogodio se nagli zaokret za 180 stepeni. Poslije poraza od Efesa, Panatinaikosa, Baskonije, Reala, Monaka i Fenerbahčea, crnogorski stručnjak pokrenuo je ekipu i doveo je do skora 5-6 poslije 11 kola. U ovom trenutku, Zvezda ima pobjedu manje i u srijedu će istrčati na teren "Fontete" sa učinkom 4-7.

Crvena zvezda nema šansu da bude bude bolja nego prošle sezone nakon duplog kola iz prostor razloga jer je prošle sezone u 12. i 13 kolu pobijedila Partizan i Žalgiris, pa tako tim Janisa Sferopulosa može samo da se nada da će poslije 13 kola biti i dalje na pobjedu manje od prošlogodišnjeg učinka. U ovom trenutku, to bi bio idealan scenario za tim koji Grk i dalje pokreće i pokušava da stekne kontinuitet dobrih igara i što je bitnije, kontinuitet pobjeda.

ŠTA SMO PROŠLE GODINE IMALI NA KRAJU?

Prošle sezone, Partizan je sa zimom drastično digao formu, vezao devet pobjeda u narednih 11 mečeva i na tom talasu igrao sve do kraja evroligaške sezone, na oduševljenje navijača. Crno-bijeli su završili takmičenje sa 20 pobjeda i 13 poraza, zauzeli šesto mjesto pred plej-of i ušli u seriju protiv Reala koja će sigurno godinama biti prepričavana.

Crvena zvezda, sa druge strane, nije uspjela da dugo održi formu koju je donijela promjena na klupi dolaskom Ivanovića. Okončala je evroligašku sezonu kao desetoplasirana, sa skorom 17/17. To je dobar pokazatelj i za ovu sezonu, jer je pretpostavka da će pozitivan skor ili isti broj pobjeda i poraza biti sigurna karta za mjesto u plej-ofu ili u plej-inu. Na trećini smo takmičenja i glavne bitke tek slede.



Standings provided by Sofascore

Pročitajte i ovo:

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC