• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Turski velikan otkrio veliko pojačanje iz ABA lige!

Autor Dragan Šutvić

Klemen Prepelič nastavlja karijeru u Turskoj!

 klemen prepelič u galatasaraju  Izvor: Stefanos Kyriazis/IPA Sport / ip / PA Images / Profimedia

Nakon što je dominirao u ABA ligi, a onda odjednom otišao, sada znamo i zašto. Nekoliko dana nakon rastanka sa Cedevita Olimpijom objavljeno je da Klemen Prepelič nastavlja karijeru u turskom Galatasaraju. Ekipa Zvezdana Mitrovića će tako u svojim redovima imati još jedno dobro poznato lice pošto tamo već igraju bivši plejmejker Partizana i Crvene zvezde Kori Volden, nekadašnji plej Budućnosti Di Bost i centar reprezentacije Bosne i Hercegovine Miralem Halilović. 

Nije dobro počela sezona u gradu na Bosforu jer Galatasaraj trenutno ima samo četiri pobjede uz šest poraza u turskoj ligi i nalazi se na 12. mestu na tabeli, a u FIBA Ligi šampiona su u grupi G upisali pobjedu i tri poraza u mečevima sa Benfikom, PAOK-om i Hapoelom iz Jerusalima.

Prepelič je karijeru počeo u Braniku iz Maribora, igrao je za Helios, Olimpiju, Banfit, Oldenburg, Limož i Leavaloa prije nego što je napravio transfer karijere i otišao u Real Madrid. Tu se zadržao sezonu, zatim prešao na pozajmicu u Huventud, a onda zaigrao i za Valensiju. Bio je najbolji strelac ACB lige 2020. godine, osvojio je to takmičenje 2019. a sa reprezentacijom Slovenije ima zlato sa Eurobasketa u Turskoj 2017.

U ABA ligi je ove sezone na šest mečeva imao prosječno 14,2 poena, 8,8 asistencija i 1,5 skokova. U pobjedi Cedevita Olimpije nad Partizanom 95:91 dao je 18 poena, imao je 11 asistencija i 4 skoka i nakon tog meča je napustio klub i zaputio se još jednom u Tursku.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Pročitajte i ovo:

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC