• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Rival iz ABA lige "ukrao" pleja Partizanu!

Autor Dragan Šutvić

Iako je bilo riječi da je Jogi Ferel sve dogovorio sa Partizanom on je upravo postao novi košarkaš Budućnosti iz Podgorice!

 jogi ferel u budućnosti Izvor: MN PRESS

Nema ništa od pojačanja na mjestu plejmejkera u Partizanu! Iako je bilo mnogo riječi o tome da će nekadašnji organizator igre Cedevita Olimpije i Panatinaikosa Jogi Ferel doći u redove crno-bijelih to se nije desilo. Ali se vratio u ABA ligu

Ferel koji je prošle godine nastupao za Cedevita Olimpiju sada je postao član Budućnosti iz Podgorice koja je na svom zvaničnom sajtu potvrdila vijest o njegovom dolasku. 

"Momak rođen u Stinesvajlu u Indijani, gdje je završio srednju školu, a potom i četiri godine na kultnom košarkaškom progamu Univerziteta Indijana, imao je bogatu NBA karijeru. Počeo je u Bruklin Netsima, a onda je imao i najbolju sezonu kao član Dalas Maveriksa gdje je dvije godine u prosjeku ubacivao 10,5 poena i imao 3,5 asistencija kao lider druge petorke franšize iz Dalasa.

U Teksasu je ostao upamćen i po sjajnoj partiji protiv Portlanda (108:104) kada je ubacio 32 poena. Tako je postao tek treći igrač koji nije draftovan a koji je postigao 30+ poena u svojih prvih 15 utakmica. Na toj utakmici pogodio je devet trojki iz 11 pokušaja, i time izjednačio rekord broja trojki od strane nekog rukija.

Nakon Dalasa igrao je za Sakramento, Klivlend, Los Anđeles Kliperse, potom se otisnuo do Evrope u ekipu Panatinaikosa, a onda je sezonu i po nosio dres Cedevita Olimpije. Prošle sezone je osvojio titulu MVP-a finala slovenačke lige, a bio je i najbolji poenter Evrokupa. Ferel je bio najefikasniji u ekipi iz Ljubljane sa 16.4 poena, 5.4 asistencije i 2.9 skokova", navodi se u saopštenju Budućnosti.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Više vijesti iz ABA lige

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC