• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Crvena zvezda odradila posao u Podgorici teže nego što je očekivala, ali pobijedila i sačuvala impresivan skor u ABA ligi!

 studentski centar crvena zvezda uživo prenos livestream Izvor: MN PRESS

Košarkaši Crvene zvezde uspjeli su da pobijede Studentski centar u Pdogorici (91:77), ali mnogo teže nego što se očekivalo. Više od tri četvrtine crnogorski tim je bio ravnopravan a u pojedinima navratima i bolji od crveno-bijelih. "Studenti" su pali tek u posljednjoj dionici, kada se razigrao Luka Mitrović i počeo da postiže ključne poene za gostujuću ekipu.

Centar Crvene zvezde završio je utakmicu sa 20 poena i bio je najefikasniji pojedinac meča, iako je u prve dvije dionice bio veoma tih. Tada su Zvezdu predvodili Jago dos Santos, Miloš Teodosić i Rokas Gedraitis, a pomagali im Šabaz Nejpir, Branko Lazić i Adam Hanga. Bivši košarkaš Reala i Barselone zaigrao je poslije duge pauze, a prvi put kod grčkog trenera Janisa Sferopulosa koji je nakon nekoliko mečeva u sezoni zamijenio Duška Ivanovića.

Na kraju su Mitrovića poenterski ispratili Dos Santos (15 poena), Šabaz Nejpir (13), Branko Lazić (12) i Rokas Gedraitis (11). Miloš Teodosić je meč završio sa osam poena i devet asistencija. Sve detalje ovog meča pročitajte u kartici "Razvoj događaja".

18:55

TABELA!

Ovakvo je stanje u ABA ligi trenutno:



Standings provided by Sofascore

18:50

KRAJ MEČA - 77:91!

Pogodak Jaga dos Santosa na nekoliko sekundi do kraja stavio je tačku na meč. Crvena zvezda je pobedila Studentski centar u Podgorici i ima impresivnih 10-1 na vrhu ABA lige. Zvezda je lider regionalnog takmičenja!

18:47

39. minut - Mitrović, 74:89!

Sada Zvezda već ide ka ubedljivoj pobedi, najviše zahvaljujući raspoloženom Luki Mitroviću. Centar Crvene zvezde razigrao se u nastavku meča, pa je sa 20 poena najefikasniji igrač utakmice u Podgorici!

Izvor: MN PRESS

18:45

37. minut - Šabaz Nepir, 74:85!

Strašna trojka Zvezdinog plejmejkera, sa velike udaljenosti, možda čak i za prekid rezultatske neizvesosti u Morači. Crvena zvezda ima 11 poena prednosti na manje od tri minuta do kraja meča!

18:41

35. minut - Odbranila se Zvezda, 71:78!

Lako je Studentski centar ispustio predn ost na početku četvrtog perioda igre, a sada mu Zvezda ne dozvoljava da se vrati u meč. 

18:34

33. minut - Vratila se Zvezda, 65:71!

gotovo tri minuta poslednje deonice bez poena za Studentski centar, sa druge strane osam poena Crvene zvezde i prednost je na strani gostiju!

18:27

KRAJ TREĆE ČETVRTINE - 65:63!

Vodi Studentski centar! Preokret u drugom delu treće deonice doneo je Podgoričanima dva poena prednosti pred poslednjih deset minuta meča! Da li će Zvezda po drugi put u sezoni izgubiti meč ABA lige?

Izvor: MN PRESS

18:19

29. mihnut - DOUKINS, 59:59!

Strašno zakucavanje nakon kontre Studentskog centra, za izjednačenje u Podgorici. Zvezda je tokom poslednjih nekoliko minuta prokockala dvocifrenu prednost i pobeda nad crnogorskim predstavnikom u ABA ligi više nije tako blizu!

18:13

25. minut - Serija domaćih, 50:53!

Studentski centar postiže sedam poena u nizu i ponovo je neizvesno u Podgorici. Zvezda nije imala odgovor na furiozne napade Podgoričana, koji su očigledno dobili prave instrukcije na tajm-autu.

18:08

22. minut - Dvocifreni Lazić i Zvezda!

Prvi put na meču neki tim dvocifrenu prednost - Crvena zvezda vodi protiv Studentskog centra 51:41, nakon što je Branko Lazić pogodio svoju drugu trojku danas! Kapiten crveno-belih je prvi dvocifreni igrač na ovom meču, pošto sada ima deset poena.

18:07

21. minut - Bolomboj, 41:48!

Odlično je pročitao odbranu domaćih snažni centar, a kada je osetio da je vreme za utrčavanje dobio je loptu koju je uz faul položio u koš. Zvezda ima sedam poena prednosti nakon prvog napada u trećoj četvrtini.

Izvor: Mondo/Stefan Stojanović

17:52

Poluvreme - 41:46!

Iako je u jednom trenutku druge deonice, odnosno negde na njenoj polovini, delovalo da bi Crvena zvezda mogla da se odlepi, Studentski centar je i dalje veoma blizu. gosti iz Beograda imaju samo pet poena prednosti.

Jagos dos Santos je najefikasniji kod Crvene zvezde sa devet poena, po osam imaju Miloš Teodosić i Rokas Gedraitis, dok su sedam ubacili Šabaz nejpir i Branko Lazić. Povratnik u tim Adam Hanga postigao je pet poena za oko devet minuta na parketu.

17:43

18. minut - Trojka Jaga, 36:43!

Istrčao je kontru Brazilac, tražio kome da odigra, a kada je video da je šut najbolja opcija pogodio je za tri poena i Zvezdinu maksimalnu prednost - sedam poena razlike.

17:33

14. minut - Odlepljivanje, 28:34!

Poeni Šabaza Nejpira pod faulom, pogođeno slobodno bacanje, pa još dva poena Amerikanca koji se već nedeljama "čeka" i Zvezda prvi put ima nešto osetniju prednost!

Izvor: MN PRESS

17:20

Kraj prve četvrtine - 21:21!

Odličan otpor Podgoričana Crvenoj zvezdi - ekipa Studentskog centra nije dopustila gostima iz Beograda da uspostave svoj ritam, što se vidi i po rezultatu nakon prvih deset minuta meča. U domaćoj ekipi najefikasniji je Hadžibegović sa sedam poena, dok kod gostiju Teodosić i Hanga imaju po pet.

17:15

8. minut - Egal, 16:17!

Uspevao je Studentski centar da dođe do četiri ili pet poena prednost i u uvodnoj fazi meča, ali nakon polaganja Jaga dos Santosa i dodatnog slobodnog bacanja za Brazilca, Crvena zvezda vodi!

17:11

6. minut - Neverovatni Hadžibegović, 9:7!

Snažni Emir Hadžibegović centralna je figura meča u dosadašnjem toku utakmice 12. kola ABA lige. Nakon što je u prvih 11 kola prosečno beležio 6,9 poena, košarkaš iz Bijelog Polja Zvezdi je spakovao već sedam! Uz njega pogodio je još samo Drobnjak koji ima dva poena.

17:05

3. minut - Hanga, pa Lazić!

Iako su prvenstveno zaduženi za čvrstinu Zvezdine odbrane, Adam Hanga i Branko Lazić doneli su crveno-belima izjednačenje (4:4) nakon dva i po minuta košarke u Podgorici.

17:00

STARTNE POSTAVE!

Studentski centar: Drobnjak, Drežnjak, Doukins, Hadžibegović, Kamenjaš

Crvena zvezda: Dos Santos, Lazić, Hanga, Mitrović, Bolomboj.

16:50

Trenerske promene!

Oba tima u meč 12. kola ulaze sa trenerima koji su tokom sezone seli na klupu. Dok je u Crvenoj zvezdi grčki stručnjak janis Sferopulos zamenio Duška Ivanovića koji je napustio klub, u Studentskom centru situacija je bila nešto drugačija. Budućnost je "povukla" ka svojoj klupi Andreja Žakelja, a novi trener "Studenata" je Dejan Jakara.

16:40

Ispvoest Radmanovića!

Svi se sećamo kako je Vladimir Radmanović igrao košarku u dresu reprezentacije i NBA ligi, a oni stariji sećaju se slavnog košarkaša i iz dresa Zvezde. Kako je to izgledalo? Radman se prisetio svojih košarkaških dana i nastupa u crveno-belom dresu!

16:30

Kad će Hanga?

Trener Crvene zvezde Janis Sferopulos otkrio je da bi mađarske reprezentativac Adam Hanga, bivši košarkaš Barselone i Real Madrida, naredne nedelje mogao ponovo da bude u pogonu. To verovatno znači da ga nećemo videti na parketu u Podgorici!

Izvor: MN PRESS

16:20

Prethodne sezone!

Ekipe Crvene zvezde i Studentskog centra odigrale su dva meča u prethodnoj sezoni regionalne ABA lige - a srpski tim je bio bolji na oba meča. Na meču u Podgorici Zvezda je pobedila 92:76 uz 16 poena Nemanje Nedovića koji je bio najraspoloženiji igrač meča. Nekoliko meseci kasnije u Beogradu bilo je 90:70 za Crvenu zvezdu, a Fakundo Kampaco je postigao 23 poena!

16:10

Studentski centar već ima trofej!

Tokom uvodnog dela sezone u regionalnoj ligi Podgoričani su prikazali sasvim pristojne partije - trenutno su na učinku od šest pobeda i pet poraza, ali najveći trijumf zabeležili su još pred početka sezone. Na Superkupu ABA lige ekipa Studentskgo centra je potpuno neočekivano stigla do trofeja, pobedom nad Partizanom u finalu!

16:00

Zvezda odlična u regionu!

Košarkaši Crvene zvezde ove sezone se muče u Evroligi, ali zato u ABA ligi nemaju većih problema - u prvih 11 kola takmičenja upisali su čak deset pobeda i na najbolji način iskoristili tri Partizanova kiksa. Jedini poraz Zvezdi naneo je upravo najveći rival, a sve ostale mečeve u svoju korist rešili su crveno-beli.

15:50

Tabela!

Ovakvo je stanje u regionalnom takmičenju pred poslednji meč 12. kola:



Standings provided by Sofascore

15:45

Dobar dan!

Košarkaši Crvene zvezde u 12. kolu ABA lige igraju u Podgorici protiv ekipe Studentskog centra, a to je i poslednji meč u ovoj rundi regionalnog takmičenja. Ekipa Janisa Sferopulosa pokušaće da zabeleži pobedu i tako zadrži prednost nad rivalima na vrhu tabele. Ostanite uz MONDO i pratite tekstualni prenos.

UKRATKO

  • SC Derbi - Crvena zvezda 77:91
  • 12. kolo ABA lige
  • Crveno-bijeli su prvoplasirani
učitaj još +

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije