• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Grk poslao snažnu poruku: Partizan i Zvezda treba da dobiju ugovore od Evrolige!

Autor Dušan Ninković

Trener Crvene zvezde Janis Sferopulos imao poruku za čelnike Evrolige.

 Janis Sferopulos PArtizan i Zvezda da dobiju ugovor s Evroligom Izvor: Mondo/Stefan Stojanović

Evroliga je već dvije godine izuzetno zanimljiva navijačima u Srbiji - tekuća sezona je druga u nizu u kojoj i Partizan i Zvezda igraju protiv najboljih timova Evrope, a košarkaška kultura na ovim prostorima fascinira čitav kontinent. Tim "virusom" zaražen je i Zvezdin trener Janis Sferopulos, koji je istakao da bi zbog toga kako trenutno funkcionišu oba srpska tima trebalo da dobiju ugovore sa Evroligom!

Po riječima grčkog stručnjaka, zbog dobre organizacije i ogromne armije navijača koja prati mečeve Partizana i Crvene zvezde, elitno takmičenje evropskih košarkaških klubova trebalo bi da se "otvori" i pošalje u Beograd dvije dugogodišnje pozivnice, poput onih koje imaju Alba ili Asvel, timovi koji su po igračkom kadru i svemu ostalom neuporedivi sa vječitim rivalima.

"Crvena zvezda i Partizan su klubovi na vrhunskom nivou. Ali nije samo to razlog. Imaju puno navijača i pune domaću Arenu. U vrhu su Evrolige kada govorimo o toj kategoriji. Kad timovi imaju takvu dinamiku, trebalo bi da budu u Evroligi. Verujem da bi oba kluba trebalo imaju stalne ugovore. Pogotovo s obzirom na to koliko su oba kluba dobro organizovana i činjenicu da se kreću ka najvišem nivou", rekao je Grk prilikom gostovanja na specijalizovanom sajtu "Jurohups".

I stvarno, Partizan i Crvena zvezda ubedljivo su najgledaniji timovi u Evroligi - zbog toga što obe ekipe igraju u Beogradskoj areni, dvorani sa najvećim kapacitetom u takmičenju, beogradski rivali imaju mogućnost da ubjedljivo nadmaše konkurenciju. Partizan je u dosadašnjem toku sezone gledalo 138.322 gledalaca, odnosno prosječno 19.760 po meču. Sa druge strane, Crvena zvezda je odmah iza sa 131.387 gledalaca, odnosno 18.770 po utakmici.

Daleko iza su Žalgiris, Panatinaikos, Efes, Olimpijakos i Fenerbahče, timovi koji u prosjeku imaju između 10 i 15 hiljada navijača na meču. Na samom začelju je Makabi, kojeg je u prvoj rundi protiv Partizana gledali gotovo 11.000 ljudi, a od tada igra pred praznim tribinama i van svoje zemlje - u hali "Aleksandar Nikolić".

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC