• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zvezda dovodi Amerikanca iz Bajerna!

Autor Dragan Šutvić

Snažni Amerikanac u finalnim pregovorima oko dolaska u Crvenu zvezdu!

 crvena zvezda hoće freda gilespija  Izvor: MN PRESS

Košarkaški klub Crvena zvezda će uskoro dobiti pojačanje, a kako se može čuti u evropskim košarkaškim krugovima riječ je o Bajernovom Amerikancu, centru Frediju Gilespiju (26)! Košarkaš koji je svojevremeno u NBA ligi za ekipe Toronta i Orlanda odigrao ukupno 29 mečeva uz prosjek od 4,6 poena po meču privikavao se na evropsku košarku tokom prethodnih godinu i po dana u dresu njemačkog tima, a sada bi mogao da se doseli u Beograd!

Informaciju o transferu Fredija gilespija iz Bajerna u Crvenu zvezdu prenio je portal "basketnews" odnosno njihov novinar Donatas Urbonas, jedan od najbolje obavještenih u evropskoj košarci. Po njegovim riječima pregovori su u posljednjoj fazi, što znači da bismo Gilespija ubrzo mogli da vidimo u crveno-bijelom dresu!

Gilespi (208cm) je u Evropu stigao tokom ljeta 2022. godine, kada je potpisao ugovor sa njemačkim timom, ali za godinu i po dana nije ostavio dublji trag. Prethodne sezone odigrao je 34 meča u Evroligi i prosječno je postizao 4,6 poena, uz šest skokova po meču. Ove sezone je njegova uloga u timu daleko manja - minutaža mu je praktično prepolovljena - pa Gilespi za devet minuta na parketu ima tek 2,2 poena i 2,4 skoka po meču!

Na meču protiv Crvene zvezde u šestom kolu Evrolige ove sezone proveo je na terenu oko sedam minuta i za to vrijeme nije postigao poen. Imao je jedan skok, jednu asistenciju i jednu ukradenu loptu, kao i dvije izgubljene lopte i čak četiri lične greške! Poenterski je najbolji bio na mečevima protiv Baskonije i Partizana kada je ubacio po osam poena.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC