• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Selektor (31) zlostavljao košarkašicu (13): Isplivali strašni detalji

Dugogodišnji selektor mlađih selekcija ženske košarkaške reprezentacije Španije Mario Lopez optužen je za seksualno zlostavljanje 13-godišnjakinje.

 Selektor Španije zlostavljao košarkašicu Izvor: Ivan Terron / Shutterstock Editorial / Profimedia

Skandal u Španiji! Nekadašnji selektor tamošnje ženske košarkaške reprezentacije Hose Mario Lopez Viljalibre optužen je za seksualno uznemiravanje 13-godišnjakinje. Zločin se desio 1998. godine, a zlostavljanje je trajalo tri godine. 

Lopez koji je godinama najpoznatija figura španske ženske košarke trenutno radi kao generalni direktor Gernike, kluba u kome je nekada bio trener. U vrijeme kada je zlostavljanje počinjeno on je imao 31 godinu, a žrtva svega 13 i Lopez je tada bio glavni trener Gernike.

Početak je datiran za jul 1998. godine kada je Lopez pozvao djevojčicu da kod njega gleda jednu košarkašku utakmicu. To tada nije bila neobična praksa i španski mediji navode da je redovno pozivao svoje igračice da sa njim zajedno gledaju košarkaške mečeve. Djevojčica je sama otišla kod Lopeza koji je poslije nekog vremena počeo, prema njenom svjedočenju, da je "neprimjereno dodiruje". 

U krivičnoj prijavi se navodi da je trener "zastrašivao i kontrolisao devojčicu", a dodatni problem je što je dolazila iz disfunkcionalne porodice. Roditelji su joj imali problema sa alkoholom i uopšte nisu pratili šta se dešava sa njom, kako u sportu tako i u školi. Strašni detalji slučaja koji su isplivali u javnost između ostalog navode i da je Lopez djevojčici zabranjivao da nosi donji veš ispod odjeće, da je sjedio pored nje u autobusu i dodirivao je. 

Djevojčica je odustala od košarke kada je 2003. godine napustila Gerniku i otišla na fakultet, a Lopez je ostao trener ovog kluba sve do 2022. godine kada je preuzeo funkciju direktora. Trenirao je godinama i mlade selekcije španske reprezentacije sa kojima ima pet evropskih zlata i dva svjetska srebra.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC