• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Luka Dončić odigrao meč kakav nikad nije viđen u NBA! Sam pobijedio drim-tim!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Doktorska partija Luke Dončića, sada možda i prvog kandidata za MVP priznanje.

 Luka Doncic razbio Finiks na Bozic i postao MVP kandidat Izvor: Profimedia/Christian Petersen / Getty images

Mnogo je kritika išlo na račun Luke Dončića prošle sezone, išlo se toliko da se pričalo o trejdu, ali ono što igra u prva tri mjeseca nove takmičarske godine je čista poezija. Dončić je prethodne noći samostalno "razbio" drim-tim Finiksa 128:114, odigravši opet utakmicu kakva nikada nije viđena u NBA ligi.

Tako bar kažu statističari, pošto prema njihovim podacima, nikada se nije desila ovakva partija: Dončić je imao 50 poena, 15 asistencija, šest skokova, četiri ukradene lopte i tri blokade, pa može da se kaže da je na Božić gotovo samostalno izašao na kraj sa Sansima. I to na njihovom terenu, pa sada već postaje možda i favorit za MVP priznanje, mada ni partije Nikole Jokića nisu za bacanje, dok znamo i da NBA liga forsira Džoela Embida.

Dončić je na parketu inače proveo 43 minuta i 30 sekundi, što će reći da je jedva odmarao, a šutirao je odlično 15-25 iz igre. Pogodio je i osam trojki, dok Stiv Ker vjerovatno ne bi bio zadovoljan brojem slobodnih bacanja (12), pošto je prethodne večeri za sličnu stvar iznenada napao Nikolu Jokića.


Što se tiče Dalasa, Dončić je najveću pomoć imao u Džonsu (23 poena), Lajvli je dodao 20, Hardavej Džunior još 18, dok je ovoga puta Egzum (7 poena) veći broj zadataka obavio u odbrani. U sastavu Dalasa i dalje nema druge zvijezde Irvinga, dok je sa druge strane Alen predvodio Finiks sa 32 poena, Metu je dodao 23 i 19 skokova, Buker je imao 20 (6/14), a Durent 16 (4/11). Dakle, i dalje to nije idealno, s tim da su im falili Bil i Nurkić.

Dodajmo i to da je Dončić prethodne noći premašio 10.000 poena u NBA ligi i postao je najmlađi još od Majkla Džordana koji je uspio da dođe do ovog dostignuća.

Podsjetimo, Dončić igra još bolje od kada je nedavno postao otac. Pogledajte kako izgleda njegova izabranica Ana-Marija Goltes:

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC