• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Prvo me Zvezda zvala, ali... Sada blista u Partizanu, a zamalo otišao kod "vječitog" rivala!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Prije nego što će Bruno Kaboklo postati igrač Partizana, bio je na meti i Crvene zvezde.

 Bruna Kabokla kontaktirala Zvezda prije Partizana Izvor: Dusan Milenkovic/ATAIMAGES

Partizan je dugo tražio zamjenu za Matijasa Lesora i pronašao ga na kraju u odličnom Brunu Kaboklu. Dugo su trajali pregovori sa Brazilcem, prije svega zbog njegove komplikovane situacije sa Venecijom sa kojom je imao dogovor prije odlaska na Mundobasket, da bi se poslije tog turnira sve promijenilo za njega. 

"Po završetku sezone na umu mi je bilo da pronađem novi klub. Imao sam neke ponude koje mi se nisu dopale. Dogovorio sam se sa Venecijom. Agent mi je rekao da treba što prije da potpišem jer nije sigurno da li ću kasnije imati neke ponude...", kazao je Bruno Kaboklo za "Basketball Sphere" i istakao da su oni zapravo imali "džentlmenski dogovor" prije Svjetskog prvenstva, da bi se onda stvari promijenile: "Kada je završen turnir otišao sam kući da vidim porodicu i djevojku, da se spremim za odlazak u Veneciju. Onda se nešto dogodilo, promijenio sam agenta i otvorila su se mnoga druga vrata. Išao sam sa jednom ekipom iz Izraela igrati utakmice protiv NBA timova. Ponovo su se pojavili zainteresovani timovi, a mislim da je to bilo zbog mojih partija na Svjetskom prvenstvu".

Interesantno je da je njegove partije zapazila i Crvena zvezda, ali na kraju nisu uspjeli da se dogovore: "Crvena zvezda me kontaktirala prva poslije Svjetskog prvenstva, ali nismo mogli da postignemo dogovor. Potom sam igrao otvorene utakmice za NBA timove kada je stigla ponuda od Partizana. Smatrao sam da treba to da prihvatim i odlučio sam se na dolazak u Beograd".

Kaboklo priznaje da nikoga nije znao prije nego što je došao u Partizan, odnosno igrao je samo protiv Pi Džej Doužera u razvojnoj ligi, dok mu je prvi čestitao Bogdan Bogdanović - košarkaš koga dobro zna iz NBA lige. "Kada sam potpisao za Partizan prvi mi se javio Bogdan Bogdanović. Rekao je da će mi se svidjeti grad, ekipa i posebno trener. I sada mi se ponekad javi, ali da, on je prvi koji mi se javio i rekao neke lijepe stvari o klubu!".

Kaboklu je Partizan prvi klub u Evroligi, a ove sezone u tom takmičenju prosječno bilježi 12,3 poena i 4,2 skokova. Kako najavljuje njegov bivši trener Aco Petrović, navijači još nisu vidjeli "ni 50 odsto od njega" koliko može.

BONUS VIDEO:

Pogledajte

02:13
Kaboklo posle pobede nad Monakom
Izvor: Kurir
Izvor: Kurir

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC