• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bila je to najteža, mračna noć - više neću igrati NBA ligu! Šok ispovijest košarkaša: Nisam pomislio da će se ovo desiti

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Poznati NBA košarkaš neće se vraćati na tamošnje terene.

 Riki Rubio neće više igrati u NBA ligi Izvor: TNS / ddp USA / Profimedia

Španski košarkaš Riki Rubio (33) definitivno je završio NBA karijeru. Zbog mentalnih problema, on više neće nastupati u Americi, a ostaje da se vidi da li će poslije 12 godina opet nastupati u Evroligi, koju je osvojio kao vunderkind Barselone 2011. godine.

U ljeto 2022. godine, on je potpisao trogodišnji ugovor sa Klivlendom na 18 miliona dolara, pola godine kasnije zaigrao je za Kavse poslije oporavka od teške povrede, a onda je u ljeto 2023. definitivno odlučio da zaustavi karijeru da bi riješio svoje probleme sa mentalnim zdravljem. Ovog četvrtka, taj ugovor je raskinut i Rubio je postao slobodan igrač.

"Pozdrav, 30. jula dogodila se jedna od najtežih noći u mom životu. Um mi je bio u zaista mračnom mjestu. Na neki način, znao sam da idem u tom pravcu, ali nikad nisam pomislio da neću imati kontrolu nad situacijom. Sljedećeg dana, odlučio sam da zaustavim svoju profesionalnu karijeru", napisao je Riki Rubio.

"Jednog dana, kada bude pravi trenutak, volio bih da podijelim svoje iskustvo sa vama, da bih pomogao drugima koji prolaze kroz slične situacije. Do tada, volio bih da zadržim za sebe ovu privatnu stvar, iz poštovanja prema mojoj porodici i samom sebi. Još radim na svom mentalnom zdravlju. Ali ponosno kažem da mi je bolje i da iz dana u dan napredujem."

"Htio sam da ovo napišem svima vama baš danas, jer je moja NBA karijera završena. Sve je počelo u junu 2009. godine, u večeri drafta u Njujorku. Kakav san. Posloke 12 godina nastupa u ligi, uz uspone i padove, sakupio sam mnogo lokepih uspomena i sjajnih odnosa. Minesota, Juta, Finiks i Klivlend. Vau. Hvala vam!"

"Posebno moram da pomenem Klivlend. Moj posljednji dom. Znam da je teško to kako su se stvari završile. Nikad ne bih mogao da zamislim ovakav razvoj događaja, ali imate nevjerovatnu organizaciju, sa osobama koji su mi izuzetno pomogli i brinuli o meni kao o osobi. Hvala vam za ljubav i podršku", napisao je Riki Rubio.

Nekadašnji biser svjetske košarke, koji je 2008. sa samo 18 godina bio član reprezentacije Španije na Olimpijskim igrama u Pekingu, opravdao je u Americi velika očekivanja koja ga prate odmalena, kada je u dresu Huventusa kročio u seniorsku košarku sa samo 14 godina, 2005. U NBA ligi odigrao je 698 utakmica, prosječno postizao 10,8 poena uz 7,4 asistencije. Od ugovora je zaradio 132,7 miliona dolara za 13 i po sezona. Najveću platu imao je u sezoni 2020/21, kada je igrao za Minesotu, čiji je dres nosio i najduže - čak sedam sezona.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC