• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bomba u Evroligi - vraća li se Riki Rubio?

Autor Dragan Šutvić

Riki Rubio se muči sa mentalnim zdravljem i zato je prekinuo NBA karijeru. Da li će u tako delikatnom momentu prihvatiti ponudu Barselone, to ostaje da se vidi.

 da li će riki rubio igrati u barseloni  Izvor: USA TODAY Sports / ddp USA / Profimedia

Samo dan nakon što je ozvaničeno da je zbog problema sa mentalnim zdravljem Riki Rubio završio NBA karijeru u Španiji se pojavljuju priče da je Barselona već kontaktirala iskusnog plejmejkera. "Sport" javlja da je Huan Karlos Navaro već krenuo u pregovore. 

Rubio se pojavio kao veliki talenat još 2005. kada je zaigrao za prvi tim Huventuda iz Badalone, a onda je od 2009. do 2011. godine igrao za Barselonu. Poslije 13 sezona u NBA koje je proveo u Minesoti, Juti, Finiksu i Klivlendu, sada bi mogao da se vrati u klub za koji navija. Razlog za pregovore je prije svega to što se Rokas Jokubaitis sprema da naredne godine ode u NBA, gdje njegova prava imaju Njujork Niksi. 

Vidjećemo koliko je Rubio spreman da se vrati košarci, pošto nije to baš tako izgledalo kada je izdao saopštenje o kraju NBA karijere. On je naglasio da se muči sa mentalnim zdravljem i da želi da se posveti oporavku.

"Pozdrav, 30. jula dogodila se jedna od najtežih noći u mom životu. Um mi je bio u zaista mračnom mjestu. Na neki način, znao sam da idem u tom pravcu, ali nikad nisam pomislio da neću imati kontrolu nad situacijom. Sljedećeg dana, odlučio sam da zaustavim svoju profesionalnu karijeru. Jednog dana, kada bude pravi trenutak, volio bih da podijelim svoje iskustvo sa vama, da bih pomogao drugima koji prolaze kroz slične situacije. Do tada, volio bih da zadržim za sebe ovu privatnu stvar, iz poštovanja prema mojoj porodici i samom sebi. Još radim na svom mentalnom zdravlju. Ali ponosno kažem da mi je bolje i da iz dana u dan napredujem. Htio sam da ovo napišem svima vama baš danas, jer je moja NBA karijera završena. Sve je počelo u junu 2009. godine, u večeri drafta u Njujorku. Kakav san. Poslije 12 godina nastupa u ligi, uz uspone i padove, sakupio sam mnogo lijepih uspomena i sjajnih odnosa. Minesota, Juta, Finiks i Klivlend. Vau. Hvala vam!", napisao je tada Riki Rubio. 

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC