• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Milojević je dao 141 poen na meču i postao "srpski Barkli": Do tad niko nije znao za njega, a onda je postao sila

Dejan Milojević je tokom karijere postao legenda, ali sve je počelo kada je kao klinac natejrao "Koš" da piše o čudu od djeteta iz Beovuka.

 Dejan Milojević 141 poen na meču Izvor: MN PRESS

Posljednji posao radio je kao asistent u štabu Golden Stejt Voriorsa u kome je uglavnom radio individualno sa centrima, ali mnogo prije igranja za FMP, Budućnost, Partizan, Valensiju i niz drugih klubova saznali smo za Dejana Milojevića iz magazina "Koš". 

Bile su devedesete godine, a vidjeli smo naslov da je "srpski Barkli" kako su ga još tada nazvali postigao 131 poen na jednoj utakmici kadeta Beovuka. Tada je Beovuk pobijedio sa 202:52, a zapravo je u kasnijem intervjuu Milojević otkrio da je taj podatak netačan. Dao je 141 poen!

"Kažem da je bila greška pošto je bio 141 poen. Igrali smo protiv OKK Beograda, i ideja je bila da se obori rekord. Znali smo da je rekord Zorana Radovića bio 130 i nešto poena za mlađe kategorije. Svi su igrali za mene, čitav moj tim, kako bi oborio rekord i u tome sam i uspio. Međutim ima dražih košgeterskih učinaka, koje sam imao kao klinac", rekao je sjajni Milojević. 

Zapravo je sjajni košgeter znao da postigne 100 poena i u seniorima. Kasnije prepoznat kao redovno najbolji strijelac svoje ekipe trostruki MVP ABA lige i dva puta najbolji strijelac ovog takmičenja, nije mu bilo teško da se sjeti i dražih rekorda.

"U potpuno regularnoj utakmici sam dao 100 poena, 90 i nešto ekipi u kojoj su igrali igrači koji su poslije imali lijepu karijeru, kao što su Dragan Dojčin, Pera Božić, Nenad Đorić. Ekipa OKK Beograda kojoj sam dao te silne poene je bila baš slaba, a moja ekipa je bila dobra, iznjedrila je nekoliko jako dobrih igrača. Njima sam dao 90-ak poena. Ne mogu da se sjetim da li je bilo 91, ili 95, znam da je bilo preko 90… Taj skor mi je bio posebno važan, u kadetskom finalu, kada smo postali prvaci Srbije, dao sam 55 poena Partizanu koji je imao jako dobru generaciju, dao sam preko 50 poena i 20 skokova. Tada su me prozvali 'srpski Barkli'", prisjetio se Dejan Milojević. 

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC