• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Preminuo Dejan Milojević

Strašna vijest iz Amerike. Srpska košarkaška legenda preminula u 47. godini.

 dejan milojević Izvor: MN Pres

Srpski trener Dejan Milojević preminuo je u Americi od posljedica srčanog udara koji je doživio u utorak, saopštio je njegov bivši klub Valensija. Imao je 46 godina.

Milojević je bio hitno operisan u Solt Lejk Sitiju, gdje mu je pozlilo na gostovanju Golden Stejt Voriosa, u kojem je bio pomoćnik. Bio je igračka legenda srpske i evropske košarke, as FMP Železnika, Budućnosti, Partizana, osvajač evropske titule sa reprezentacijom SR Jugoslavije i jedan od najdominantnijih visokih igrača na kontinentu.

Karijeru je završio 2009. godine u Partizanu i odmah se posvetio trenerskom pozivu. Bio je najdugovječniji trener Mege, koju je trenirao od 2012. do 2020. godine, u njoj radio i sa Nikolom Jokićem, Vasilijem Micićem i brusio je niz talenata kojim je učinio taj tim i klub fabrikom perspektivnih košarkaša. Uz to je Megi donio i istorijski trofej Kupa Radivoja Koraća 2016. godine u Nišu.

Poslije rastanka sa Megom vodio je i Budućnost, sa njom 2021. osvojio prvenstvo i Kup Crne Gore, a iste godine ostvario je želju da se sa porodicom preseli u Ameriku. "Ja u NBA, sin na koledž", govorio je Milojević kada je najavljivao šta mu je želja. I ostvario je, jer je na klupi Golden Stejta postao i NBA šampion, sa značajnom ulogom u timu saradnika Stiva Kera.

Dvije i po godine od njegove selidbe u Ameriku, stigla je strašna vijest. Milojević je doživio infarkt, koji je bio i koban.

Rođen je u Beogradu 15. aprila 1977, odrastao je u naselju Padinska Skela, ponikao u Beovuku i u FMP-u stekao status reprezentativca i postao regionalna zvijezda. Evroligašku afirmaciju stekao je u Budućnosti, za koju je igrao najduže, od 2000. do 2004. godine. Sa velikim uspjehom potom je nosio dres Partizana, Pamese i Galatasaraja.

Ljubav prema košarci prenio je na sina Nikolu, rođenog 2001. godine. Za sobom je ostavio i ćerku Mašu, rođenu 1998. i suprugu Natašu.

Možda će vas zanimati

Komentari 2

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Bigi

Neizmjerni gubitak,ogromna tuga,ostaje zal za velikom legendom.Pocivaj u miru.

Čova Buraz

Neka te anđeli sporta i dobrote paze tamo gdje sada ideš, legendo.... Počivaj u miru...

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC