• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Lider Prve lige RS ima visoke ambicije! Stigla dva značajna pojačanja - "Ovo je dugoročan plan!"

Autor Dragan Šutvić

Paljanska Jahorina predstavila je dva nova košarkaša.

 kk jahorina novi igrači čovičković i bubanja  Izvor: Srna

Predsjednik Košarkaškog kluba Jahorina Nedeljko Elek i trener u ovom klubu Miro Vukoje predstavili su danas nove igrače Aleksu Čovičkovića i Dušana Bubanju - pojačanja pred nastavak drugog dijela prvenstva Republike Srpske.

Elek je potpisao ugovore sa igračima na duži period i izjavio da su ambicije kluba jasne, a to je osvajanje Premijer lige Republike Srpske.

"Na pola sezone smo prvi na tabeli i zato smo doveli ova dva sjajna momka da nas pojačuju i da ostvarimo cilj. Na dobro smo putu. Ovo nije pojačanje samo na pola godine, ovo je dugoročan plan svim ljudima na čelu sa trenerom da budu dio ekipe koja će ubrzo igrati i Premijer ligu BiH, a poslije i ABA ligu", rekao je Elek na konferenciji za novinare na Palama.

On je pozvao sugrađane da vikendom prisustvuju utakmicama jer im je najvažnija podrška ljudi na terenu.

Vukoje je rekao da je, nakon završetka prvog dijela sezone, napravljen rezime, te da su odlučili da dovedu pojačanje kako bi ostvarili zacrtani cilj, odnosno osvojili Premijer lige Republike Srpske.

On kaže da u klubu vjeruju da će im ova dva sjajna igrača - Čovičković na poziciji plejmejkera i Bubanja na poziciji centra donijeti neophodnu pozitivnu energiju i olakšati put do cilja.

Čovičković je zahvalio Upravi kluba na povjerenju i izrazio nadu da će dobrim radom uspjeti da ostvare zacrtani cilj - ulazak u Premijer ligu BiH.

Aleksa Čovičković (20) je jedan je od najperspektivnijih plejmejkera regiona. Rođen je u Banjaluci, a ponikao u omladinskom pogonu Igokee.

Do sada nastupao i za ekipu banjalučkog Borca. Upisao je i nastup za omladinsku reperezentaciju Srbije na Svjetskom prvenstvu u Mađarskoj prošle godine, a osvojio je bronzanu medalju na Evrobasketu održanom u Turskoj 2022. godine.

Bubanja je zahvalio Košarkaškom klubu Jahorina na prelijepoj dobrodošlici, ističući da će se potruditi da pomogne ekipi da ostvari sve ciljeve.

Dušan Bubanja (25) u dosadašnjem dijelu karijere igrao je u Srbiji, Crnoj Gori, Sjevernoj Makedoniji i Španiji, a školovao se u SAD.
KK Jahorina, nakon kraće pauze, nastavlja takmičenje u Prvoj ligi Republike Srpske utakmicom protiv KK Stars u Gradišci, koja će biti odigrana u nedjelju, 21. januara.

Paljanski košarkaši trenutno se nalaze na prvoj poziciji Prve lige Republike Srpske u konkurenciji 12 ekipa.

(mondo.ba/agencije)

Više vijesti iz košarke

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC