• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Eh, ode moj Barkli... Muta Nikolić o Miloju: Nikada riječ nije rekao!

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

Miroslavu Muti Nikoliću veoma teško je pala vijest o smrti njegovog bivšeg igrača.

 Muta Nikolić oproštaj od Dejana Milojevića - ode moj Barkli Izvor: MN PRESS

Poznati srpski košarkaški trener Miroslav Muta Nikolić oprostio se od svog bivšeg igrača i kolege, Dejana Milojevića. I dalje u šoku zbog prerane smrti mladog srpskog trenera (46), on se sjetio dana kada su početkom 21. veka sarađivali u Budućnosti, gdje je Nikolić bio trener, a Milojević "stub" igre tada najjačeg regionalnog sastava. Uz to, sarađivali su i u reprezentaciji tokom devedesetih, kada je pod vođstvom Željka Obradovića Milojević dolazio na pripreme nacionalnog tima, a Nikolić je tada bio u stručnom štabu.

"Otišao je jedan od najboljih ljudi u našoj košarci. Sjajan sportista, divan mladi čovjek. Strašno. Ne mogu da vjerujem da se to dogodilo… Samo mi je pred očima njegov dječački osmijeh. Mnogo je teško govoriti o Dejanu Milojeviću u prošlom vremenu. Svi smo izgubili mnogo njegovim iznenadnim, preranim odlaskom. Pred njim je bila budućnost u poslu i u životu, imao je nepunih 47 godina", rekao je Miroslav Muta Nikolić za Sport Klub.

Milojević je 2000. godine prešao u Budućnost na Nikolićev poziv. "Vodio sam tada Budućnost i zvao sam Miloja, kao veoma talentovanog i snažnog centra da pojača podgoričku ekipu. Bio je nevjerovatno vrijedan i posvećen, grizao je na treninzima, a poslušan i tolerantan. Nikada riječ nije rekao ako ga nekad ne ubacim u igru, samo je ćutao i marljivo radio. Svi znamo koliko je koristan igrač bio, svaka lopta u reketu je bila njegova. Zračio je posebnom, pozitivnom energijom. Otišao sam iz Budućnosti 2002. godine, a on je ostao još dvije sezone, znači, ukupno četiri godine je proveo u Podgorici. To najbolje svjedoči koliko im je značio".

Muta Nikolić govorio je i tome kako je nazivao Miloja. "Zvao sam ga Barkli. Da, on je bio naš Čarls Barkli. Tada je u Budućnosti igrao i Igor Rakočević, njega sam zvao Bijeli Džordan. Hvalio sam se da u ekipi imam Barklija i Džordana. Eh, ode moj Barkli…", sa teškim uzdahom rekao je Muta Nikolić.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC