• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Jokić pobjesnio zbog pitanja o Embidu: Htjeli su prljavštinu, a dobili lekciju

Nikola Jokić nije htio da priča o Džoelu Embidu, ali su mediji insistirali i dobili su lekciju da treba da poštuju igrača Filadelfije.

 Nikola Jokić o Embidu Izvor: YouTube/Denver Nuggets/House of Highlights/Screenshot

Prethodne noći svi su čekali dvoboj Džoela Embida i Nikole Jokića, ali desetak minuta pred početak meča Denvera i Filadelfije dobili smo informaciju da aktuelni MVP opet neće igrati. Embid je imao manji problem sa koljenom i zato na kraju nije mogao da pomogne svom timu, koji je doživio poraz protiv Nagetsa 111:105, ali je pomalo simptomatično da je ovo čak peta godina u kojoj propušta da dođe Jokiću "u kuću".

Posljednji put igrao je 8. novembra 2019. godine, kada ga je Jokić uništio na parketu, pa mnogi izostanak Embida povezuju sa strahom da bi mogao da izgubi MVP priznanje ako se na utakmici u Denveru pokaže da je Somborac bolji košarkaš od njega. Kada bi Jokić rekao nešto o tome, Embid bi ispao kukavica i ispao iz MVP trke, ali to nije njegov manir.

I ranije je Jokić "štitio" Embida od medija, posebno kada je "bježao" od njega u Denveru, a tako je bilo i prethodne noći kada nije želio da se upusti u polemiku o pravom razologu odsustva zvanično najboljeg košarkaša lige.


"Ne znam, imaju dobre profesionalne košarkaše, možda djeluje da je to laka utakmica, ali nema lake za nas. Drago mi je što smo pobijedili (...) "Mislim da ne treba da pričamo o Embidu, ne samo jer nije igrao, nego zato što je Pol Rid (centar koji ga je zamijenio, prim. aut.) igrao jako dobro za njih i treba njega da istaknemo", prvo je rekao Jokić iziritiran pitanjima.

"Mediji su napravili rivalstvo od toga. Ja nemam ništa protiv Embida. I mislim da je sjajan igrač, rekao sam već to u intervjuu. Ako si košarkaški navijač, fudbalski, ma ako voliš konjički sport, navijač Denvera ili Filadelfije - ili čak neprijatelj - moraš da poštuješ šta Embid radi. Čovjek pred našim očima ispisuje istoriju i čini da to izgleda tako lako", rekao je Nikola Jokić poslije meča sa Denverom i time je završio diskusiju na ovu temu koja ga umara.

Podsjetimo, Nikola Jokić je prethodne noći bio na korak od tripl-dabla i zabilježio je imao 26 poena (8/16), 16 skokova, sedam asistencija i dvije ukradene lopte, uz tri izgubljene.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC