• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ispovijest Šabaza Nejpira: Bilo mi je lako da odem iz Crvene zvezde!

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

Američki košarkaš od najvećeg pojačanja do promašaja Crvene zvezde.

 Šabaz Nejpir o odlasku iz Crvene zvezde Izvor: MN PRESS

Crvena zvezda je na početku leta angažovala kompletno novu liniju plejmejkera. Stigao je iskusni Miloš Teodosić kako bi u voljenom klub završio karijeru, Jago dos Santos napravio je iskorak i preselio se iz Evrokupa u Evroligu, a američki košarkaš i bivši NBA igrač Šabaz Nejpir trebalo je da bude najveće ljetne pojačanje. Od toga nije ispalo ništa - Nejpir je brzo napustio klub, nakon užasnih partija koje je pružao i veoma neobičnog ponašanja tokom beogradskog mandata.

Po prvi put nakon odlaska iz Crvene zvezde Šabaz je otkrio detalje rastanka - kada je prelomio da se vrati u Olimpiju iz Milana i koliko je to za njega bila laka odluka. Po riječima najvećeg ljetneg promašaja Crvene zvezde, on je sredinom decembra odlučio da želi odlazak iz Srbije, u poznatu sredinu.

"Prema Milanu nikada nisam osjećao bilo šta negativno, predivan grad, odlična organizacija sa sjajnim trenerom i saigračima sa kojima se dobro slažem. Zajedno smo već pobjeđivali i ove sezone možemo da napravimo nešto veliko... Glasina je bilo i prije mog povratka, ali prelomna tačka je utakmica sa Realom u Beogradu. Sljedećeg dana moj menadžer je završio sve sa Olimpijom. Za mene je bila laka odluka da se vratim", istakao je američki košarkaš.

Posljednji meč Šabaza Nejpira u dresu Crvene zvezde u Evroligi bio je protiv Albe, u 14. kolu najkvalitetnijeg takmičenja evropskih klubova. Nekoliko dana kasnije Crvena zvezda je na svom terenu igrala protiv Real Madrida, a Amerikanac je odbio da nastupi na tom meču - to su potvrdili i on i trener Janis Sferopulos, koji je istakao da je Šabaz sam sebe izbacio iz tima i da se više neće vraćati ni ukoliko mu propadnu pregovori sa drugim klubom. Samo nekoliko sati ranije, Šabaz Nejpir se pojavio na zagrijavanju sa ostalim saigračima.

Tokom 12 evroligaških mečeva Nejpir je u dresu Crvene zvezde postizao 9,8 poena, uz 2, 3 asistencije i 1,7 skoka. Njegove partije nisu oduševile navijači koji su ga dočekali kao najveće ljetne pojačanje, a ponašanjem u klubu zaslužio je još manje poštovanja. I prije nego što je napustio Beograd oko njega je stvoren veliki skandal - Etore Mesina ga je "optužio" da želi da ode iz Zvezde, što je on djelimično demantovao napadom na trenera sa kojim sada ponovo sarađuje. Iskusni stručnjak se izvinjavao preko medija, a zatim "pravio lud" kada je postalo jasno da će Amerikanac nazad u Milano.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC