• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Neki igrači moraju da shvate! Obradović kritikovao, pa spomenuo Pantera: "Činjenica je da on trpi grubu igru"

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

Željko Obradović odgovarao je na pitanja novinara poslije poraza u Monaku.

 Željko Obradović poslije poraza od Monaka Izvor: Printscreen/YouTube/Monaco basketball

Partizan je doživio 12. evroligaški poraz u 24. kolu elitnog takmičenja. U Monaku je izgubio od tima Saše Obradovića (85:70). Meč je prelomljen početkom posljednje dionice kada je domaći tim napravio seriju, stekao dvocifrenu prednost i znao da je sačuva do kraja.

Podatak da su samo Kevin Panter i Frenk Kaminski bili dvocifreni najbolje oslikava kako je izgledala igra srpskog tima u napadu u ovom duelu. O tome je pričao i Željko Obradović na konferenciji za medije poslije meča. "Čestitam Monaku, zaslužili su pobjedu, bili su agresivni, igrali su dobru košarku. Dominirali su u skoku. Kada smo kod agresivnosti, imal ismo previše izgubljenih lopti, 16 čak i samo jednu ukradenu loptu. Ako gledate samo statistiku imali su 20 posjeda više i to je sjajno iz košarkaškog ugla i zaslužili su pobjedu, igrali su bolje", počeo je Obradović.

Monako je imao 15 asistencija, 7 ukradenih i 6 izgubljenih lopti, Partizan 16 izgubljenih, 13 asitencija i samo jednu ukradenu. "Monako je igrao agresivno, mi smo bili izuzetno konfuzni u nekom momentu, oni imaju 23-17 u skoku pod našim obručem. Imali su 70, mi 50 napada, to je ogromna razlika u košarci. Nešto što je najbitnije u odbrani."

Uslijedilo je pitanje i šta tim može bolje pred gostovanje Virtusu u Bolonji u petak. "Ne vjerujem da može nešto da se unaprijedi za jedan trening, samo glava, da shvatimo gdje smo griješili. Neki igrači su igrali na velikoj minutaži, to znači da igrači sa klupe moraju da shvate da moraju da daju veći doprinos u svakom smislu."

Jedno od pitanja bilo je u vezi Pantera, novinar je na srpskom konstatovao da sudije ne sviraju faulove nad njim. "Ne mogu da pričam o tome, ne želim da komentarišem, bilo je mnogo faulova koji nisu svirani, zašto je to tako, ne znam. Činjenica je da doživljava baš onako igru koja je čak i u pojedinim trenucima gruba."

Samo šestorica igrača u crno-bijelom timu bili su dvocifreni. "Rekao sam već, potrebni su nam igrači sa klupe, potrebni su igrači koji moraju da pomognu timu. Analizirati bilo čiji učinak nema nekog velikog smisla. Htio bih i da se zahvalim ovim divnim ljudima koji nas prate svugdje, fenomenalni su. Tu su i dalje, skandiraju. Nadam se da će svi biti svjesni toga i da ćemo nastaviti da se borimo."

Za kraj je uslijedilo pitanje na engleskom u vezi izgubljenih lopti i podatka da je Monako imao 37 skokova, od čega 17 u napadu. "Da, da, dominirali su u skokovima, ukradenim loptima, posjedima. Nemoguće je uraditi nešto sa takvom statistikom", zaključio je Obradović.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC